Srijeda, 02 Travanj 2014 10:17

Plesači Marine Mihelčić osvojili 44 pehara

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U PLESU ESDU U OSIJEKU -

POŽEGA – Nakon velikog i nesvakidašnjeg uspjeha na ESDU 2014. Osijek Open, Plesni studio Marine Mihelčić vratio se sa čak 44 pehara, od toga 17 prvih mjesta, 16 drugih i 11 trećih mjesta. – Mi smo na ovo natjecanje, pošto nam je bilo blizu, u Osijeku, išli sa ukupno 60 koreografija i 170 plesača, od 6 do 26 godina. Natjecanje je prošlo u predivnoj atmosferi, a natjecalo se 1.500 plesača, iz Hrvatske, ali i iz okolnih zemalja, Bugarske, Srbije, BiH, Slovenije, za kvalifikacije za Europsko prvenstvo ESDU u Poreču, krajem svibnja. Natjecalo se od klasičnog baleta do hip-hopa, u solo, duo, i grupnim kategorijama. Naši plesači pokazali su zavidno znanje što mi je posebno važno, jer smo po bodovima svake godine sve viši, što znači da nam kvaliteta raste. Uloženi trud našeg studija tu nam se vratio, jer tehnika je osnova ples, a sve ostalo dolazi kao nadgradnja – istakla je Marina Mihelčić, koja se zahvaljuje i trenericama Maji Lukić i Nataši Ledić, koje su sve zajedno postigle veliki uspjeh. Osim Požežanki na natjecanju su sudjelovali i polaznici Plesnog IMG 2946studija Marine Mihelčić iz Brestovca, Nove Gradiške i Pleternice.
- Da li ćemo ići na Svjetsko prvenstvo u Poreč, na koji smo se kvalificirali sa dvanaest koreografija, još ćemo vidjeti, jer je to skup projekt, financijska situacija je teška, prvenstvo traje šest dana, a djeca još idu u školu. Nekoliko godina smo išli i osvojili brojne nagrade, a s najuspješnijima ćemo otići i ove godine – dodaje Marina Mihelčić, koja je najavila i odlazak po prvi puta na vrlo jako plesno natjecanje u Sarajevo Interdance fest, otvoreno prvenstvo gdje dolaze plesači od Makedonije, Srbije, Crne gore, Hrvatske i Slovenije, koje se održava za deset dana.
Najavila je i u dogovoru s gradom Požegom prikaz svih nagrađenih koreografija i požeškoj publici, na otvorenom prostoru u gradu Požegi. – Toliki uloženi trud i toliko uloženog u kostime, rekvizite i scenografiju, ali i plesače koji su izuzetni, zaista bi bilo šteta ne pokazati Požežanima – kaže Marina Mihelčić, zahvaljujući se i dizajnerskom odjelu tjednika Kronika koji je svojim idejama i izradom sudjelovao u stvaranju scenografije i rekvizita za nekoliko koreografija, koje su naravno izborile kvalifikaciju za Svjetsko prvenstvo u Poreču.