Četvrtak, 09 Siječanj 2014 13:50

Doček u Lapjaku nakon 25 godina

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PLANINARI PONOVNO NOVU GODINU DOČEKUJU U SVOM DOMU -

 VELIKA - Nakon punih 25 godina požeški planinari dočekali su Novu godinu u djelomično obnovljenom Planinarskom domu Lapjak u Velikoj. Devedesetak planinara i njihovih gostiju i prijatelja, u odličnoj atmosferi, uz dobru glazbu dueta Kristina i Damir, također članova HPD Sokolovac, slavilo je dolazak 2014. u tom kultnom mjestu, poznatom i omiljenom planinarima cijele Hrvatske još od srpnja 1958. kada je sagrađen.

- Od Nove godine, godine u kojoj HPD Sokolovac ulazi u 116. obljetnicu postojanja, Planinarski dom Lapjak bit će otvoren vikendom od 9 do 19 sati . Nakon desetak godina ulaganja ovo čuveno zdanje, za čiju je obnovu krovišta i prizemlja utrošeno 1,5 milijuna kuna i brojni sati dobrovoljnog rada članova Društva, opet otvara svoja vrata planinarima, izletnicima i turistima. U potpuno uređenom prizemlju nalazi se ugostiteljski dio i velika društvena prostorija pogodna za organiziranje zabava, održavanje godišnje skupštine, planinarske škole i drugih sadržaja. U manjoj prostoriji, takozvanoj kamenoj sali, smješteno je osamnaest kreveta što će planinarima iz drugih dijelova Hrvatske pružiti mogućnost da se u Velikoj, nadomak Papuka, u istoimenom Parku prirode, zadrže više od jednog dana i prespavaju uz vrlo povoljnu planinarsku cijenu. Uređenje soba na katu i u potkrovlju moraju pričekati neka bolja vremena jer je za njihovo uređenje potrebno oko dva milijuna kuna – priopćila je Ana Pirović, član Upravnog odbora HPD Sokolovac zadužena za odnose s javnošću.

Uz glazbeno-plesni doček 2014. dolazak Nove požeški planinari proslavili su i tradicionalnim pohodom do Trišnjice. HPD Sokolovac poziva građane svih uzrasta, a posebice mlade, da im prva novogodišnja odluke bude učlanjenje u Sokolovac, ili druga planinarska društva na području županije, jer upravo planinarstvom, kao vrlo dostupnom načinu rekreacije poboljšavaju zdravlje i obogaćuju svoje slobodno vrijeme. Intenzivnim druženjima i boravkom u prirodi, čiju ljepotu prečesto, u današnjem stresnom i užurbanom načinu življenja, mnogi i ne primjećuju obogatit će i svoj društveni život.