Petak, 13 Rujan 2024 08:25

"Pokreni se za obroke" nova akcija Marijinih obroka od 9. rujna do 3. studenog za školske obroke djece u Zambiji

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Marijini obroci i ove godine pokreću izazov "Pokreni se za obroke" koja traje od 9. rujna do 3. studenog 2024. s ciljem da se Hrvate potakne na boravak u prirodi i kretanje te ujedno aktivnostima skupilo 9873 km koliko dijeli Hrvatsku i Zambiju.
Marijini obroci osiguravaju školske obroke koja mijenjaju živote djece u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta. Obećanje hranjivog obroka dovodi gladnu djecu u učionice, gdje mogu steći obrazovanje i bolje mogućnosti za budućnost. Naši obroci omogućuju gladnoj djeci da dođu u školu te im daju potrebnu energiju za koncentraciju i sudjelovanje u nastavi.

Poslužujemo obroke za 2.429.182 djece svakog školskog dana, a zajedno možemo doći do sljedećeg gladnog djeteta koje čeka Marijine obroke. Samo 22 € dovoljna su kako bi jedno dijete primalo obroke na mjestu obrazovanja tijekom cijele školske godine.

Prosječni trošak prehrane jednog djeteta kroz cijelu školsku godinu iznosi 22 €.

Molimo donirajte koliko možete već danas.

Marijini obroci Hrvatska osnovani su 2009. godine. Zahvaljujući velikodušnosti hrvatskih podupiratelja otvorene su 32 školske kuhinje u kojima obroke prima više od 23.000 djece. Svoj doprinos kroz razne aktivnosti daju volonteri diljem Lijepe Naše, koji su duša Marijinih obroka.

Postoji toliko mnogo načina da podržite naš rad kako bismo djeci osigurali obroke koji mijenjaju život. Istražite neke od načina na koje se možete uključiti i učiniti razliku.