Četvrtak, 17 Listopad 2013 11:24

Učili o Arduinu, Creative Commons licenci i projektu Otvorena mreža

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

UDRUGA OPPIDUM ORGANIZIRALA RADIONICE -

POŽEGA / PLETERNICA - Protekli petak i subotu Oppidum je u sklopu projekta "Aero" organizirao tri radionice i to u Tehničkoj školi u Požegi o robotici na Arduino platformi, te subotnje radionice u Dnevnom boravku u Pleternici o Creative Commons licenci i projektu "Otvorena mreža". tehskola

Paljenje i gašenje svjetla na daljinu, LED žaruljica koja se pali i mijenja boje te mali zvučnik koji pušta glazbu, sve su to učenici i profesori Tehničke škole u Požegi vidjeli na radionici o Arduinu održanoj 11. listopada. Predavači su bili Valent Turković i Petar Čoklo iz Otvorenog multimedijskog laboratorija labOS iz Osijeka, a čak 17 sudionika radionice slušalo je o Arduino kodu i njegovim primjenama kao što je primjerice izrada 3D printanog nakita ili ručnog sata.

1381797541pa120957U subotu, u Dnevnom boravku u Pleternici održana su radionice o Creative Commons licenci i projektu "Otvorena mreža". Radi se naime o projektu koji pod geslom “Budi dobar susjed, otvori svoju mrežu” potiče građane da svoj flat rate internet dijele sa susjedima koji nemaju internet. Na taj način se i dio javnih površina pokriva besplatnim internetom, čime građani “pokrivaju” internetom cijele gradove. 

Na radionici je sudjelovalo desetak sudionika, a predavači su bili Valent Turković i Daniel Vidaković iz Otvorenog multimedijskog laboratorija labOS iz IMG 1550Osijeka.