Srijeda, 07 Kolovoz 2024 08:42

Pleternički župnik Antun Ćorković proslavio zlatnu misu i 50 godina svećeništva

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

BRODSKI DRENOVAC / PLETERNICA - U zajedništvu s mnoštvom svećenika, vjernika, rodbine i prijatelja, točno 50 godina nakon proslave Mlade mise u rodnom Brodskom Drenovcu, pleternički župnik Antun Ćorković proslavio je zlatomisnički jubilej, 50. obljetnicu svećeništva i služenja Božjem narodu.

Svečano euharistijsko slavlje uz geslo “Tko u nj’ vjeruje ne, neće se postidjeti. ”, koje je i njegovo mladomisničko geslo, u župi sv. Nikole biskupa gdje je župnik već 30 godina, zlatomisnik je slavio u zajedništvu s 30-ak svećenika.

MG 7962 scaledPrigodnu homiliju održao je fra Jozo Grbeš, provincijal hercegovačke franjevačke provincije Mostar i domaći pleternički sin.

Svečanom ručku prisustvovao je i požeški biskup Ivo Martinović koji je župniku uputio prigodnu čestitku, ali i zahvalu za tolike godine služenja.

 - Vaše geslo za ovu proslavu je „Tko u nj’ vjeruje, ne, neće se postidjeti”. Uistinu, to geslo je temelj za svećenički poziv. To geslo je i temelj za život u vjeri. Vjerovati u Gospodina i biti ustrajan u svojoj odluci dok se Njemu služi, dok se nailazi na poteškoće, kušnje, krize, probleme. Hvala vam još jednom za predano služenje Crkvi, biskupiji, i vjernicima u svim župama gdje ste bili.-rekao je biskup Martinović.

Misnom slavlju prethodila je svečana akademija u župnikovu čast održana dan prije u Terra Panonici kojoj su nazočili požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i brojni gosti.

 - Dragi župniče, hvala Vam prvenstveno na tome što ste svojim zalaganjem i vjerom Pleternicu stavili na kartu marijanskih svetišta proglašenjem Svetišta Gospi od Suza 2005. godine, a koje je otvorilo velike prilike za svakog našeg Pleterničanina, ne samo vjernika koji udiše snagu za cijelu godinu u najdražoj Devetnici, nego i za svakog malog čovjeka koji može kroz hodočasnički hod ostvariti nova prijateljstva, novu suradnju i nove prilike za svoju obitelj.-izjavila je Šarić.