Subota, 20 Srpanj 2024 10:08

Bzenica domaćin Europskog prvenstva u lovnom streljaštvu sljedeće godine

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

BZENICA - Hrvatski lovački savez izborio je organizaciju Europskog prvenstva u lovnom streljaštvu koje će se od 27. do 29. lipnja 2025. godine održati u Bzenici, pokraj Pleternice. Europsko prvenstvo u kombiniranom lovnom streljaštvu održat će se u organizaciji FITASC-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo i Hrvatskog lovačkog saveza, a okupit će više od 200 najboljih strijelaca iz cijele Europe.

- Ove godine, Hrvatski lovački savez uspješno je organizirao prvi Grand Prix of Croatia, međunarodni turnir u lovnom streljaštvu po FITASC-ovim pravilima, a već sljedeće godine izborio je organizaciju europskog prvenstva. Članovi smo FITASC-a od 2023. godine, a europsko prvenstvo održat će se u godini u kojoj HLS obilježava 100. godišnjicu osnutka i djelovanja - istaknuo je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

Natjecanje će se održati na strelištu u Bzenici koje je najnovijim ulaganjima postalo jedno od najmodernijih i najvećih lovačkih strelišta u ovom dijelu Europe, pripremljeno za održavanje najzahtjevnijih natjecanja u lovnom streljaštvu.

- Dobivanje europskog prvenstva je pokazatelj da su dugogodišnja kontinuirana ulaganja te trud bili opravdani. Svega ovoga ne bi bilo bez puno rada Županijskog lovačkog saveza, kao i podrške Grada Pleternice, Požeško-slavonske županije i Hrvatskog lovačkog saveza. Prvenstvo će donijeti korist lokalnom i županijskom gospodarstvu, ali i promociju lovnog streljaštva i lovnog turizma naše županije i Republike Hrvatske - istaknuo je Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Izvor: Hrvatski lovački savez