Četvrtak, 18 Srpanj 2024 09:27

Ljetni program Art kina Požega – Projekcija filma “Svjetla Sarajeva”

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Ljetni program Art kina u Požegu donosi projekciju višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma “Svjetla Sarajeva”. Projekcija će se održati u petak, 19. srpnja 2024. godine s početkom u 21,15 sati na terasi hotela Grgin dol u Požegi.

451347092 1018289170298606 7409349842952009815 nFilm donosi priču o pola stoljeća povijesti sarajevske Skenderije kao i razvoju grupe “Zabranjeno pušenje” od prvih pokušaja do vrhunca karijere. Režiser filma je Srđan Perkić koji s Davorom Sučićem potpisuje i scenarij te donosi priču koja se gleda i sluša.

Svjetla Sarajeva su topla, intimna priča koja kreće od djetinjstva, mladalačkih snova, neuspjelih pokušaja i prvih uspjeha sve do poslijeratnog comeback-a i vrhunca karijere okrunjenoj na koncertu zajedničkog jubileja benda i dvorane. Priča je ispričana kroz emotivnu naraciju jednog od svjedoka zajedničke povijesti kultne gradske dvorane i benda koji je rastao i stasao u njoj. Pored najupečatljivijih snimaka koncerta, film “Svjetla Sarajeva” nas vode u hladnu zimsku noć, kroz jedinstvena i živopisna sarajevska naselja i mahale , te kroz mitove i legende vezane uz samu dvoranu nastalu u socijalističkom periodu kad je u svega par decenija od šeher Sarajeva nastao novi jugoslavenski velegrad, te kulturni i sportski centar. Ovu vremensku kapsulu jednog sjajnog i neponovljivog isječka iz duge i zanimljive istorije Zabranjeno Pušenje poklanja svojoj publici i svim onim ljudima čije je životne priče Zabranjeno Pušenje pretočilo pjesme i koji su sve ove godine bendu bili vjerna podrška i jedini oslonac.

Medij