Utorak, 19 Prosinac 2023 09:14

Ovog Božića neka mir bude svima, poručuje Ivana Marić u novoj pjesmi!

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

U ovoj godini čini se da je više nego ikada potrebno moliti za mir. Upravo nam to poručuje Ivana Marić u novom božićnom singlu 'Ovaj Božić' (nek je svima mir) koji je snimila u suradnji sa zborom mladih ujedinjenih u nazivu Maranatha. U svojoj novoj pjesmi prisjeća se Badnje večeri i tradicionalne pjesme 'Svim na Zemlji' koja je obilježila mnoga djetinjstva, pa i njezino.

Dirljivom izvedbom stihova i nota, nastavlja se suradnja s autoricom Majom Vasilj za koju je stvaranje 'Ovog Božića' bilo izrazito emotivno i teško, jer kako kaže i sama Ivana 'Stvarati i pjevati u ovo vrijeme, dok smo okruženi ratovima i tolikom nepravdom prema običnom, nevinom čovjeku -zaista je teško - sve se čini pogrešno. Isto tako to ne raditi, bilo bi  još veći grijeh prema mojoj djeci, našoj djeci. Upravo zato neka ova 'Ovaj Božić' bude čista molitva za zdravlje, ljubav i mir za svakog od nas ponaosob', a kako je uopće došlo do ideje, a potom do suradnje sa Maranathom, za koje Ivana ima samo riječi hvale, sama nam je ispričala iz prve ruke,

'Kada sam čula pjesmu prvi put, momentalno sam imala viziju u svojoj glavi kako to samnom pjeva zbor. Ne znajući ni što ni kako, kroz nekoliko dana stupila sam u kontakt sa zborom mladih župe u Španskom, a koji je pod vodstvom Matije Škvorca. Moram spomenuti da je Matija bio izrazito susretljiv za sve moje želje i ideje, te uspio u najkraćem mogućem roku izaranžirati i snimiti zbor koji je u konačnici, uveličao cijelu pjesmu. Iznimno sam im zahvalna na tome i toplo se nadam da će se naša suradnja nastaviti', te dodala 'Ne mogu da ne istaknem poseban ukras na kraju pjesme, a to su dva malena glasića koji pripadaju djevojčicama Riti Bišćan, kćeri mojeg dragoga kolege Emila koji je i aranžirao pjesmu, te mojoj kćeri Veri Moniki Šunjić, a koje svima poručuju neka bude mir.' 

 'Ovaj Božić' (nek je svima mir) može se pohvaliti i video spotom kojeg su osmislili zajedničkim snagama Ivana Marić i Hrvoje Banić, a sve je snimljeno u sjajnoj atmosferi u 'Chic bar and more' na zagrebačkom Jarunu. Ono što je zanimljivo, a istovremeno daje posebnu čar i slikovno opisuje bit same pjesme, jest to što se u videu pojavljuje cijela Ivanina obitelj, suprug, djeca, majka, sestre, nećaci, prijatelji i kumovi. 'Iako je vladala prava radna atmosfera, svima će nam ovo ostati itekako u najboljem sjećanju, a vjerujem posebno našoj djeci', nadodala je Ivana.  Inače, ovo je prvi samostalni božićni singl Ivane Marić, a otkrila nam je isto tako da joj je velika želja imati i svoj božićni album za koji se nada da će ugledati svjetlo dana u ovo doba iduće godine.

Do tada, uživajte u glazbenoj čaroliji 'Ovaj Božić' (nek je svima mir), koju nam donosi Ivana Marić  https://youtu.be/b2etP32aRqo?si=FRma8lygfn8N7T8D ,a isto tako pjesmu slušajte i na svim glazbenim servisima poput Spotifya, Deezera, Tidala, Apple Musica.. i mnogim drugima.

Prisjetimo se i svojevremene obrade 'Nove godine', koju Ivana rado izvodi na svojim adventskim koncertima, a imati ćete je prilike čuti na njezinim nastupima uživo već ove subote 16.12. u Samoboru, te 23.12. na trgu Republike Hrvatske na Malom Lošinju, ali i na dočeku Nove Godine u Novalji na trgu Bazilike.

 Autor glazbe: Maja Vasilj
Autor teksta: Maja Vasilj
Autor aranžmana: Emil Bišćan
Glazbeni producent: Ivana Marić
Tonski snimatelj: Zvonimir Domazet
 Video: Hrvoje Banić/Ivana Marić