Ponedjeljak, 18 Prosinac 2023 08:56

Edukacijom učenika srednjih škola o pirotehničkim sredstvima do manje ozljeda od pirotehnike

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Učenici  su upoznati s opasnostima koje prijete od pirotehničkih i rasprskavajućih sredstava, a posebice pri nestručnom rukovanju  -

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine provodi operativnu akciju „Mir i dobro“ koja je započela 11. prosinca 2023. i trajat će do 7. siječnja 2024.

U četvrtak 14. prosinca 2023. u prostorijama Katoličke gimnazije u Požegi i Gimnazije u Požegi, Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s Općom županijskom bolnicom Požega i Medicinskim fakultetom iz Osijeka provela je edukaciju učenika prvih razreda navedenih škola pod nazivom „Pirotehnička sredstva i opasnost od istih“.IMG 2fd6e87f0e51c0a7d0945fee2268593e V

Predavanje su održali dječji kirurg i pročelnik Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera doc. dr. sc. Dalibor Divković i policijski službenici za nadzor i planiranje za prevenciju Miro Miličević i Goran Matijević.

Prisutni su kroz predavanje upoznati s uvjetima za nabavu, držanje i uporabu pirotehničkih sredstava iz Zakona o eksplozivnim tvarima. Također su učenici  upoznati i s opasnostima koje prijete od pirotehničkih i rasprskavajućih sredstava, a posebice pri nestručnom rukovanju te s najčešćim ozljedama koje nastaju pri rukovanju pirotehničkim sredstvima, kao i kako pružiti pomoć u slučaju ozljeđivanja.

Na edukaciji je sudjelovalo 120 učenika kojima su podijeljeni promidžbeni letci vezani za uporabu pirotehnike i prevenciju ozljeđivanja.