Srijeda, 04 Rujan 2013 13:36

Pet najljepših nagrađeni novčanim nagradama

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEŽANI ZA FESTIVAL UREDILI SVOJE IZLOGE -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege već niz godina u vrijeme Glazbenog festivala Slavonije poziva sve građane, obrtnike, trgovce i tvrtke da urede svoj izlog ili radni prostor i time daju svoj doprinos uređenju grada u festivalske dane kada grad pohode brojni gosti. I ove godine tom pozivu odazvalo se preko dvadesetak sudionika, koji su uredili svoje izloge u stilu festivala, stare slavonske baštine, stare građanske baštine grada Požege, te povijesti festivala.IMG 7424

Sve izloge obišla je i ocijenila komisija u sastavu Dubravka Matoković, etnologinja Gradskog muzeja, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika i Bruno Horvat, direktor Turističkog ureda. Osim uređenosti i umjetničkog dojma posebno se ocjenjivala originalnost ideje i postava izloga koji ima poruku za posjetitelje, etnološka vrijednost korištenih predmeta, upotreba originalnih starih predmeta, fotografija i starih zapisa, postavljanje priče o zaboravljenim običajima, tekstualni opis predmeta ili običaja. Komisija se ove godine suočila sa zaista pregršt odlično uređenih izloga, koji su svaki imali svoju jedinstvenu priču, a što je posebna novina, mnogi su u svojim prostorima imali i ljude obučene u stilu izloga koji su u potpunosti zaokružili priču, bilo sudjelovanjem u radu i proizvodnji, običaju ili plesu.

Komisija je stoga dodijelila pet novčanih nagrada i nekoliko posebnih pohvala. IMG 7490Prvo mjesto ravnopravno su osvojili FINA – financijska agencija poslovnica Požega i Frizerski salon Tara, te novčano nagrađeni s 1.500 kuna. Drugu nagradu osvojila je Poslovnica Splitske banke i Dom za starije i nemoćne Požega, te novčanu nagradu od 1.000 kuna, a treće mjesto osvojila je postava Krčme Gavran i novčanu nagradu od 500 kuna. Posebne pohvale za trud osvojili su Dječji vrtić Sv. Leopold Mandić i Dječji vrtić Radost koji su uređivali izloge prodavaonica u pješačkoj zoni, te Poslovnica APP turizam. Priznanja i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Vedran Neferović na festivalskoj pozorniciIMG 7533 pohvalivši sve koji su sudjelovali i time doprinijeli da uljepšamo svoj grad u dane festivala, te pozvao sve da i slijedeće godine sudjeluju u natječaju za najljepši izlog.