Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 12:50

Održana Ribolovna liga Katoličke osnovne škole Požega na ribnjaku "Zelene lagune"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA / RAJSAVAC - U subotu, 7. listopada održano je već tradicionalno natjecanje u ribolovu za učenike sedmih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi. Učitelj Željko Čolić je organizirao zajedno sa Sportskim ribolovnim društvom „Zelena laguna“ Rajsavac četvrtu godinu za redom edukaciju i natjecanje u ribolovu za katoličku školu. Ove godine po prvi puta u obliku ribolovne školske lige na kojoj sudjeluje 21 učenik u 7 timova.  

Program je započeo upoznavanjem s opremom, mamcima, tehnikom ribolova i pravilima samog natjecanja, te edukacijom o lovu ribe udicom na plovak. Danijel i Tihana Pulić su vodili edukaciju te učenicima približili značenje sportskog ribolova. Nakon nasumičnog izvlačenja pozicije za ribolov učenici su uzeli ribičku opremu i smjestili se na svoja mjesta te je započelo natjecanje. Natjecanje je trajalo sat vremena, a ribe koje su ulovili skupljali su u kantu te na kraju izvagali.

Najuspješniji tri tima su Babure, Kestenjari i Štuke, koji će sa prednošću krenuti u drugi krug natjecanja koje će se održati na proljeće iduće godine. Na kraju vaganja predsjednik društva Krešimir Glavaš zajedno sa ravnateljem škole Franom Barišićem, te članicom Tihanom Pulić pobjednicima su podijelili medalje i zahvalnice. Članovi ŠRD „Zelena laguna“ su sve natjecatelje počastili roštiljem kojima ovim putem zahvaljujemo od srca.

Ž.Č