Nedjelja, 01 Listopad 2023 09:07

Predstoji nam Dječji tjedan u gradu Požegi - najavljen program ovogodišnjeg Dječjeg tjedna od 2. - do 7. listopada

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Grad Požega, u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Požega, te ostalim ustanovama i udrugama s područja grada, i ove godine organizira obilježavanje Dječjeg tjedna. Tradicionalno kao i svake godine, Dječji tjedan održava se prvog tjedna u mjesecu listopadu, kako u Požegi, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Program će započeti 2. listopada kada će se održati konstituirajuća sjednica Dječjeg Gradskog vijeća te prigodan program na Trgu svete Terezije, u kojemu će nastupiti učenice i učenici Glazbene škole Požega, a za sve mališane bit će odigrana predstava Gradskog kazališta Požega iz programa „Drvo bajki“.

Utorak je usmjeren prema sportskim aktivnostima na Sportsko-rekreacijskom centru Požega gdje će svoj rad predstaviti Košarkaški klub Požega i Kick box klub Borac. U srijedu nas očekuje veselo druženje s predškolcima iz vrtića, a u goste dolaze Dječji vrtić Velika, Jakšić, Kutjevo i Pleternica. Također će se održati i prezentacija aplikacije Blago Požege u suradnji s Gradskim muzejom Požega.

U četvrtak je na rasporedu radionica u Požeškoj kući, pod nazivom Jesenska čarolija. Također će se održati edukativna radionica u organizaciji Udruge za mlade na igralištu Osnovne škole Antuna Kanižlića, a tu je i program u sklopu aktivnosti „Mama, budi zdrava“ Osnovne škole Antuna Kanižlića, na kojemu će nastupiti Mirta Topalušić i Robert Batelić, a bit će održano i predavanje članica Udruge „Sve za nju“.

U program Dječjeg tjedna uključila se i Gradska knjižnica Požega sa zanimljivim maratonom u slaganju puzzly koji će trajati od 2. do 6. listopada te kreativno aktivnošću na temu dječjih prava i dužnosti nazvanom „Drvo prijateljstva“ u kojoj će biti moguće sudjelovati u srijedu, 4. listopada tijekom cijeloga dana, četvrtak, 5. listopada rezerviran je za pričaonicu za najmlađe koja počinje u 17 sati, dok će se u petak mališani moći uključiti u vođenu igraonicu zabavnih igara loptom. U program se uključio i Plesni studio Marine Mihelčić koji će otvoriti svoja vrata zainteresiranim budućim polaznicima.

Ovogodišnji program Dječjeg tjedna završit će u subotu, 7. listopada izletom na Požeškom goru koji Društvo „Naša djeca“ organizira u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Gojzerica i HGSS-om, a istoga dana održat će se i prigodan glazbeno – scenski program na Trgu svete Terezije.Dječji tjedan 2023. ispravno