Četvrtak, 15 Prosinac 2022 16:55

Advent u Kanižliću i 10. Humanitarni božićni sajam

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - I ove školske godine u sklopu projekta "Advent u Kanižliću" održava se u školskom dvorištu OŠ Antuna Kanižlića i tradicionalni, ove godine po 10. puta "Božićni sajam", sa humanitarnim karakterom jer sredstvima prikupljenim na sajmu škola pomaže učenicima da sudjeluju na terenskim nastavama.

 - Ovim sajmom potičemo humanost i empatiju naših učenika te razvijamo poduzetništvo koje kao odgojnu vrijednost ugrađujemo u rad Učeničke zadruge "Pčelica" koja je i organizator ovog humanitarnog sajma. U ovaj sajam naši učenici su uložili puno truda i marljivog rada, a nadamo se da će biti uspješno realiziran, kao i dosadašnjih godina - istakla je na početku voditeljica cijelog projekta Nevena Papak te pozvala da si svi pronađu nešto od suvenira, ručnih radova, ukrasa za bor, do slatkih i slanih delicija i vrućih napitaka.

Sve učenike i nastavnike koji su dali svoj doprinos u ovaj projekt i sajam, a posebno sve posjetitelje iz drugih osnovnih škola i brojne roditelje koji su došli dati podršku pozdravila je i pročelnica odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović. Osobno su svoju podršku dale i ravnateljice ostalih požeških osnovnih škola ali i studenti i profesori požeškog Fakulteta za turizam i ruralni razvoj.

Već na samom početku brojni štandovi "Božićnog sajma" su imali puno posjetitelja i kupaca, tako da je i ovaj sajam nadmašio sve prošle sajmove i sigurno je uspio.