Petak, 21 Lipanj 2013 13:03

Prodavaonica mliječnih proizvoda BiZ

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

NOVA PRODAVAONICA U POŽEGI -

POŽEGA – Od nedavno u požeškoj ulici Matice Hrvatske otvorena je nova prodavaonica mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva domaće Mljekare BiZ iz Buka. Ova tvrtka sve mliječne proizvode proizvodi isključivo od mlijeka s farmi na području Požeštine, mlijeka za koje se zna porijeklo i neupitne je kvalitete. Sada građani Požege mogu osim u trgovačkim lancima sve kvalitetne i svježe proizvode Mljekare BiZ kupiti i u centru Požege.

 - Iskreno rečeno teško smo se odlučili na ovaj korak jer moja teza je uvijek bila da se bavim proizvodnjom i da to radimo kako treba, znači proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda. Nisam se mislio baviti trgovinom. Na žalost morali smo krenuti s otvaranjem trgovina da bi došli do svježeg novca. Ovdje prodajemo isključivo naše mliječne proizvode, uz kore za pite i štrudle, jer imamo svježi sir koji se koristi za pravljenje pita i domaći kruh iz pleterničke pekare Janko. Kore su isto domaće proizvodnje. Moramo istači da je sve mlijeko i mliječni proizvodi porijeklom od mlijeka s Požeštine. To je isključivo od domaćih farmera, a svi ljudi koji nama daju mlijeko na preradu su zadovoljni. Da bi oni bili zadovoljni mi smo upravo zbog svježeg novca i primorani otvarati prodavaonice – istakao je Božo Bošnjak,direktor i  vlasnik obiteljske tvrtke Mljekara BiZ iz Buka. Do sada su otvorili takvu specijaliziranu prodavaonicu u Osijeku.IMG 2964

 - Ova prodavaonica u Požegi me je ugodno iznenadila i drago mi je da su nas naši dragi Požežani prepoznali. Vidjeli su da je to sve domaća proizvodnja, da su proizvodi potpuno svježi. Mlijeko dolazi sa slavonskih polja sa slavonske ravnice. zahvalan sam i Udruzi Simentalac i proizvođačima mlijeka koji su mi dali punu podršku i uvjerili u pokretanje prodavaonica. Evo to se pokazalo dobrim i zbog toga planiramo otvoriti prodavaonicu u Slav. Brodu, Vinkovcima i Zagrebu do kraja ove godine – istakao je Božo Bošnjak i dodao da prodavaonica radi svaki radni dan od 6,30 do 20 sati, a subotom od 7 – 14 sati.