Subota, 12 Studeni 2022 16:20

Sajam i manifestaciju "Okusi jeseni" nije zaustavila ni kiša koja je poslije posustala

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA -  Sada već tradicionalna jesenska manifestacija Turističke zajednice grada Požege sa sajmom "Okusi jeseni" koja u sebi sadrži i Kestenijadu, Biučijadu i Martinje, održana je danas u požeškoj pješačkoj zoni i zauzela tri ulice. Nije ju mogla omesti niti kiša koja je počela ujutro odmah od početka sajma, a kasnije je i odustala od ometanja Požežana i njihovom uživanju. Jesen je prekrasn godišnje doba, puno boja, okusa i mirisa, ali i velikog broja plodova zemlje koji nam dolaze. Zato i kažemo bogata jesen, a ove godine bogat je bio i sajam od domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina, sireva, meda, bučinih ulja, aronije, lješnjaka, suhomesnatih proizvoda, ljute začinske paprike, pekmeza, zimnice, vina, rakije, lavande, čajeva, pekmeza, džemova, pečenih kestena, do suvenira, nakita, zlatoveza, reklji, narodnih nošnji, drvenih proizvoda za kućanstvo, pa do slatkih kolača. Izlagača je bilo iz cijele Slavonije i Baranje.

Postavljene su i radionice u suradnji s osnovnim školama i njihovim školskim zadrugama, a nije nedostajalo niti svirke i zabave za koju su bili zaduženi TS De Gotho i požeška kulturno umjetniučka društva, FA POžega i KUD Požeška dolina.

Još stignete pogledati stari i tradicionalni obred krštenja mošta i njegovo pretvaranje u vino od 18 sati koji će voditi pšoznati vinski kardinal Vlado Bauer uz pomoć svojih ministranata i naravno vinskog "biser" kuma.