Srijeda, 14 Rujan 2022 08:17

11. obljetnica smrti požeškog planinara i novinara Ivana Jakovine obilježena pohodom u Innsbrucku

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Ekspedicija "Mali Pajdo" Innsbruck 2022. -

I ove godine obljetnicu smrti moga djeda Ivana Jakovine, poznatim pod nadimkom "Mali Pajdo" obilježili na planinarski način u Innsbrucku gdje smo održali 11. planinarsku ekspediciju naziva "Mali Pajdo" Innsbruck 2022. Ova putopisno-planinarska ekspediciju simboličnog naziva "Mali Pajdo" pokrenuta  je 2011. godine u znak sjećanje na Ivana "Malog Pajdu" Jakovinu, kao i promicanje Požeštine i planinarenja. U posljednjih desetljeće osvojeni su razni planinarski vrhovi poput Triglava u Sloveniji, Jebel Toubkala u Maroku, Musale u Bugarskoj, Zugspitza u Njemačkoj - ističe Ivan Jakovina, unuk "Malog Pajde".

IMG 20220902000

 

Za ovogodišnju ekspediciju skupila se sedmeročlana grupa pajdašica i pajdaša iz raznih dijelova Europe i planinarskim druženjem u stilu Ivana "Malog Pajde" Jakovine, veselo i opušteno obilježila sada već tradicionalni i internacionalni planinarski događaj. U usponu su sudjelovali Davorin i Ivan Jakovina iz Požege s prijateljima planinarima Ivanom iz Münchena, Tenom iz Berlina, Elli iz Atene i Aleksandrom i Petrom koji su za ovu prigodu doletjeli s Islanda.IMG 20220903

Skupina se zaputila iz Innsbrucka žičarom Nordkette do vrha Hafelekarspitze na visini od 2.334m, koji je ujedno i polazište za planinarenje Goetheovim putem.


Nakon kratke zdravice i prigodne ceremonija uz dodjelu zahvalnica i recitiranje nekoliko "Pajdinih" pjesama, skupina je nastavila svoj pohod  Goethewegom do planinarskog doma Pfeishütte na visini od 1922 metra gdje se dobro raspoloženje uz pjesmu i veselje nastavilo dugo u vedru alpsku noć.

IMG 20220902

Ovim usponom i cjelokupnim pohodom dogovoreno je druženje i za sljedeću godinu u isto vrijeme na nekim od planinskih vrhova.