Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Srijeda, 15 Lipanj 2022 11:57

2. Zalazak u vinogradu otkrio izvrsna vina Meridiane Slavonice

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina, glazbu i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, glazbe i domaćih zalogaja -

"2. Zalazak u vinogradu" održan je organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, TZ Brodsko-posavske županije i tvrtke Zlatne riječi. Manifestacija se odvijala u zelenilu vinograda vinarije Galić, domaćina ovoga događaja, a nazočilo je sedamdesetak ljudi koji su uživali u vinima, pogledu na vinograde i glazbi dua Hojsak & Novosel.

Zalazak sunca Meridiana Slavonica 2022 Mateja Pejanović Marija Vukelić 2

„Zalazak u vinogradu“ projekt je promocije određenoga vinogorja s nekoliko vinara, a  obuhvaća tri važna segmenta za uživanje – vina, glazbu i lijepo okružje koje poziva na fotografiranje, a s kojim je i osmišljen nagradni foto-natječaj odabira najljepše fotografije zalaska sunca toga predvečerja. Zalazak Meridiane Slavonice se predstavio s vinarijama  Galić, Vučković, Jurković, Jakob i Grozdanović, koje su svojim vinima sudjelovale na vinskoj radionici prof. Vukelić i na samim izlagačkim mjestima.  Posjetitelji su mogli kušati vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina,  cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot  - u bijelim, crnim i ružičastim varijantama te mirnim i pjenušavim izdanjima.  

Atrakcija u vinogradu bio je koncert glazbenog dua – Tihomir Hojsak i Filip Novosel, koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promiču hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Obojica su školovani glazbenici, skladatelji i umjetnici. Ovi istinski majstori svoje su instrumente odlučili staviti u službu glazbe kao radosti, takve da žanrovi ne predstavljaju granice već domove, a svaki novi dom, svaki novi posjet otvara put sljedećem u gotovo nepreglednom nizu.

Iako je bila najavljena kiša, oblaci su se razišli i razdragani su posjetitelji ipak uspjeli dočekati željeni zalazak za foto nagradni natječaj. Zadatak im je bio svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca i sl.). Fotografije su sudionici trebali objaviti na svojim Facebook profilima  s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. U 21h stručna komisija fotografa (Julio Frangen, Marin Kovačević) i organizatora (Marija Vukelić, Mateja Pejanović)  odabrao je najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica. Ove su godine 2 fotografije podijelile prvo mjesto: jedna u kategoriji odraslih (Dino Klem), a druga u kategoriji djece ( djevojčica Hela Komorski, 7 god).

Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori pripremio je i promotivnu večeru  Okusi Graničarskog Posavlja,  s Galić vinima. Nakon boravka u prirodi, nazočni su tako nastavili uživati i u restoranu s domaćom hranom i u ugodnom društvu, do dugo u noć.

Nagrađene fotografije: 

nagrađena fotografija 2022 1 Dino Klem

nagrađena fotografija 2022 1 Hela 7 god