Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 11:50

Na ocjenjivanje stiglo 150 uzoraka kvalitetne graševine

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

NAJAVLJENO 4. MEĐUNARODNO OCJENJIVANJE GRAŠEVINE  -

 

POŽEGA - Najavljeno je 4. Međunarodno ocjenjivanje vina sorte graševina u sklopu Festivala graševine i pjesme koje će se održati 17. i 18. svibnja u Kutjevu. Na ocjenjivanje je pristiglo 150 uzoraka kvalitetne graševine, koje će ocjenjivati međunarodni žiri koji predvodi predsjednik prof. dr. Edi Maletić.

IMG 0006- Ovo je 20. ocjenjivanje graševina i 4. međunarodno koje organiziramo u Kutjevu. Dodjela diploma i nagrada najboljima biti će 31. svibnja na okruglom stolu u kino dvorani u Kutjevu u 14 sati, a 1. lipnja na festivalskoj pozornici u sklopu druge večeri Festivala graševine i pjesme. Rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni 20. svibnja u 18 sati u restoranu Kutjevo d. d. Graševine će se ocjenjivati u tri kategorije – mlade, stare i predikatne kroz međunarodna pravila ocjenjivanja Svjetske vinske organizacije (OIV) – rekao je predsjednik Udruge Kutjevački vinari Vlado Krauthaker.

Ocjenjivanje i stil je ostao isti kao i proteklih godina, ali ove godine će se potencirati izričito suha vina koja kao takva mogu konkurirati da budu šampion.

Festival graševine i pjesme sa vrhunskom kvalitetnom graševinom se izvrsno povezuje jer za neke koji možda ne vole vino, a vole glazbu ovo je odlična prilika da se okupe svi na jednom mjestu u Kutjevu.

IMG 0004- Očekujemo od ove manifestacije da danas sutra bude bolja u ovoj prezentaciji graševine jer graševina je sigurno naša najbolja bijela sorta, ali nije toliko medijski i marketinški obrađena - ističe poznati kutjevački vinar i enolog Ivica Perak.

Iz Vinarije Markota poručuju kako je ova manifestacija dobar put za promociju cijelog kutjevačkog kraja te Udruge Kutjevački vinara. Cilj je privući sve više gostiju ne samo iz naše županije nego i iz cijele regije.