Srijeda, 17 Travanj 2013 14:53

Obratili se gradonačelniku Ronku za pomoć

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KAKO POMOĆI NEZAPOSLENOJ DJECI POGINULIH BRANITELJA  -

POŽEGA – Iako po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja djeca poginulih branitelja imaju prednost pri zapošljavanju ispred kandidata s jednakim kvalifikacijskim uvjetima, danas se to pravo ne poštuje, te na području Požeštine trenutno ima sedmero nezaposlene djece poginulih branitelja. S tim problemom i poteškoćama s kojima se susreću prilikom pokušaja zapošljavanja predsjednici Udruge udovica poginulih branitelja, Udruge roditelja poginulih branitelja, Udruge djece poginulih branitelja i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata upoznali su požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka.

IMG 6189- Svjedoci smo vrlo čestog izigravanja zakona na razne načine, i posljednje dvije godine reagirali smo u nekoliko slučajeva, bilo da smo upozorili na nepravilnosti, što je dovelo do poništavanja natječaja pa čak i smjene odgovornih osoba. No i dalje imamo slučajeva da se natječaji namještaju a djeca poginulih branitelja ostaju nezaposlena – istakao je predsjednik Koordinacije Krešimir Pavelić.

Gradonačelnik Ronko je obećao da će grad Požega uvijek pomoći u rješavanju problematike zapošljavanje djece poginulih branitelja, jer ne smijemo zaboraviti one koji su i svoj život dali za današnju našu slobodu i državnost, a isto tako ne smijemo zaboraviti ni njihovu djecu koja sigurno imaju teže djetinjstvo i život bez jednog roditelja. Za tih sedmero djece koja su nezaposlena tražit će se rješenje za njihovo zapošljavanje.