Subota, 18 Rujan 2021 17:24

6. AgroTour Slavonija na požeškom trgu okupio rekordnih 40-tak proizvođača poljoprivrednih proizvoda i seoskog turizma

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Na Trgu sv. Trojstva u Požegi danas je održan 6. AgroTour Slavonija, sajam poljoprivrede i seoskog turizma, kojeg organizira Poljoprivredna TV Požega. Usprkos pandemiji koronavirusa, na središnjem požeškom trgu okupio je rekordan broj izlagača, četrdesetak ali i veliki broj posjetitelja i Požežana koji su se već zaželjeli ovakvih događanja i manifestacija na trgu.
Prvi je prisutne na svečanosti otvaranja pozdravio vlasnik Poljoprivredne TV Thomas Heinz Pandžić, koji je izrazio zadovoljstvo što se sajam u aktualnim uvjetima uopće uspio organizirati. Veliki broj izlagača i posjetitelja, istakao je, poticaj je da se i dalje nastavi istim tempom raditi kako bi iduće godine bilo još više izlagača.
– Ovo je prilika vama za predstavljanje proizvoda i onoga što radite a nama da upoznamo vaše proizvode i promoviramo naše domaće – kazao je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. Treba kupovati domaće i kvalitetno, naglasio je gradonačelnik, a za to treba više uložiti u promidžbu.
Izlagače i posjetitelje je pozdravila i županica Antonija Jozić koja je zahvalila Poljoprivrednoj TV na organizaciji sajma na kojemu se prezentira bogatstvo Požeško-slavonske županije i cijele Slavonije. Voditelj Centra za tlo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Hrvoje Hefer, pak, istaknuo je kako je Agencija bliska poljoprivrednicima te da podržava sve manifestacije koje promoviraju domaće poljoprivredne proizvode.
Posjetitelji na Trgu sv. Trojstva mogli su kušati i kupiti mliječne proizvode, med, pekmeze, zimnice, suhomesnate proizvode, razne rukotvorine, odjeću, alate, ali i prekontrolirati krvni tlak i šećer u krvi za što je bio zadužen Palijativni tim Lipa. Za dobru atmosferu sajma u glazbenom dijelu brinuli su se TA ”Safir”, GKUD Požega, ženska pjevačka skupina ”Vesele šokice”, KUD ” Ivo Čakalić” te KUD ” Bektež” s a'capela pjesmama.
U sklopu sajma održano je i predavanje na temu „Bolji prinosi uz uporabu organskih gnojiva“ Milice Sekulić, stručne savjetnice – agronoma tvrtke Unichem Agro d.o.o. u dvorani HGK Gospodarska komora Požega.

Autor: Vladimir Protić