Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Četvrtak, 08 Prosinac 2011 19:13

Došao je sveti Nikola u naš kraj

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NA RADOST DJECE, SIROMAŠNIH I POMORACA  -

POŽEGA –Stigla je osoba koju najviše iščekuju djeca, nadaju mu se siromašni u pomoći, a zazivaju ga pomorci da im osigura mirno more i sigurnu plovidbu, sv. Nikola. On prvi navješćuje i ovaj blagdanski mjesec, mjesec darivanja, mjesec priprave za Božić i njegov doček, te dolazak Nove godine.

Kako se ipak svetom Nikoli najviše vesele djeca požeški gradonačelnik Zdravko Ronko je u društvu sv. Nikole obišao sve požeške Dječje vrtiće, dječji odjel Opće županijske bolnice, te djecu u Odgojnom zavodu.

Zatekli smo ih u Dječjem vrtiću sv. Leopold Mandić, gdje je Nikola darivao djecu iz vrtića, naravno nakon što su svi rekli da su bili dobri. To je sv. Nikola već dobro znao pa zato nije niti vodio zločestog Krampusa sa sobom, nego samo vreće s poklonima. Uz obvezne slatkiše 130 djece, koja pohađaju vrtić u 6 odgojnih skupina dobila su vrijedne igračke i didaktičku opremu.

Vesela graja djece sv. Nikolu i gradonačelnika Ronka dočekala je i u Dječjem vrtiću Radost koji pohađa 90-ero djece u 4 odgojne skupine. Naravno da su djeca bila dobra, to su odmah svi u glas rekli, no kada je gradonačelnik Ronko zapitao da li su i tete bile dobre, nisu se baš svi suglasili oko toga. Ali su svi jednoglasno digli ruke u zrak i prijavili se da će paziti na teteskroz do slijedećeg sv. Nikole.

Sv. Nikolu dočekali u Velikoj

VELIKA –U organizaciji općine Velika doček sv. Nikole organiziran je uz prigodni program u Društveno-vatrogasnom domu, za djecu predškolskog uzrasta, Dječjeg vrtića i školarce od 1. do 4. razreda. Za djecu je posebno veselje bio nastup čarobnjaka s kojim su zajedno izvodili brojne trikove, stvarali razne životinje u kutijama, sami izvodili trikove čarobnim štapićima. Greškom su umjesto jednog zeca stvorili veliku hrpu love, koja im je kasnije samo stvarala probleme. Djeca su se više radovala kada su u kutiji stvorili golubove, velikog bijelog zeca ili jednostavno točkice na zelenoj maramici. Djeca Dječjeg vrtića Velika izvela su nekoliko prigodnih pjesama, a na kraju su im se na pozornici u plesu pridružila sva djeca iz dvorane.