Ponedjeljak, 31 Svibanj 2021 12:24

Kempfovci snimili videospot povodom Dana škole: Moja škola – u srcu mom na mjestu posebnom

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Učenici i djelatnici Osnovne škole Julija Kempfa povodom Dana škole snimili i objavili videospot za pjesmu Moja škola – u srcu mom na mjestu posebnom.

- Zbog epidemioloških mjera, i ove godine nismo mogli tradicionalnom priredbom proslaviti Dan škole. Ipak, svojoj smo školi njezin dan čestitali na način najdrugačiji dosad! - ističu Kempfovci.

U OŠ Julija Kempfa svakoga dana zajedno uče, mole, vole i pomažu si učenici redovnih i posebnih razrednih odjela i po tome je ona najposebnija od svih! To je zajedništvo rezultiralo snimanjem videospota za pjesmu Moja škola.

Sve je započelo inicijativom Antonije Romić, učiteljice posebnih razrednih odjela, koja je predložila da snimimo pjesmu. Uvodnu recitaciju sastavio je jedan od naših bivših učenika posebnih odjela, a tekst i glazbu za pjesmu Moja škola potpisuje glazbenik Marijo Kovačević.

Stihove su danima marljivo uvježbavali učenici posebnih odjela, odgojno-obrazovnih skupina, razredne nastave, a pridružilo im se i nekoliko učenika predmetne nastavete je uskoro Moja škola bila spremna ugledati svjetlo dana!

Središnji i najveseliji događaj za sve bio je snimanje spota, a gdje drugdje nego u školskom dvorištu.

Pjevači su postali glumci pod reflektorima pozornice, a učenici i učitelji zajednički pjevali stihove nove školske himne.

- Zajedništvo, koje u svojoj školi njegujemo i stavljamo ispred svega, pomogli su uveličati i mali folkoraši i tamburaši, odnekud su se pojavili i reperi, a uključili su se i školski domar, kuhari i čistačice!

Učenici koji se školuju po posebnom i po redovnom programu opet su udružili svoje snage, a ishod je bio najbolji moguć - nova školska pjesma!

Pjesma koja nas, koji u OŠ Julija Kempfa radimo, učimo i živimo podsjeća, a ostalima poručuje da je ona naš dom - ,,… u srcu mom na mjestu posebnom!“ - dodaju na kraju iz OŠ Julija Kempfa.

Medij