Subota, 29 Svibanj 2021 14:07

Tradicionalna Allesova biciklijada donijela nove bicikle za Nou Pauknera i Matea Kompana

Ocijeni sadržaj
(28 glasova)

POŽEGA – Subotnje prijepodne ispred Alles Elektrocentra bilo je ispunjeno dječjim smijehom i veseljem. Naime, održana je tradicionalna Allesova dječja biciklijada.
Riječ je o natjecanju u spretnosti u vožnji biciklom. Natjecanje je bilo organizirano u suradnji s Policijskom upravom Požeško-slavonskom, a natjecatelji su zadani poligon morali proći sa što manje pogrešaka.
Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije dobne skupine – do 9 godina starosti i od 10 do 12 godina, a jedini uvjet je bio da voze bicikl bez pomoćnih kotača.
Poligon nije bio nimalo lak, ali sudionicima mlađe skupine nisu se brojali pojedini zahtjevniji elementi.
U starijoj natjecateljskoj skupini uzbuđenja nije nedostajalo. Štoviše, dvojica najboljih vozača morala su voziti dodatnu finalnu vožnju jer su u prvom krugu obojica odvezli poligon bez ijedne greške.
Naposljetku je poredak bio sljedeći:
Mlađa skupina:
1. Noa Paukner
2. Tena Novinc
3. Dora Olšak
Starija skupina:
1. Mateo Kompan
2. Petar Fržović
3. Patrik Zima
Najbolji vozači iz svake skupine osvojili su super vrijedne nagrade koje je osigurao glavni sponzor natjecanja Matis Outdoor, a to su: za prvo mjesto bicikl Boxer, za drugo mjesto kaciga Lazer i za treće mjesto role. Nagrade je uručio voditelj maloprodaje Alles elektrocentra Teo Pandžić. Za sve učesnike Alles je osigurao slatkiše cijelo vrijeme natjecanja i sokove za osvježenje, a sve je bilo veselo uz glazbu po izboru DJ Pavke koji je vodio i program.
Policijska uprava Požeško-slavonska ovom je prilikom svima zainteresiranima omogućila besplatnu registraciju svojih bicikala kako bi ih zaštitili od krađe, a educirali su i sudionike natjecanja o prometnim pravilima.
Na biciklijadi je bio i još jedan prijatelj biciklista u prometu – HAK – Hrvatski autoklub.
Osim natjecanja, djeca, a i roditelji su se zabavljali vozeći električne romobile i bicikle MS Energy koji su sve do 27. lipnja sniženi do čak 15 %.

Nakon utrke pobjednici su ponosni i sretni dali izjave za medije: Noa Paukner iz Požege, 5 godina. - Jako sam sretan što sam dobio novi bicxikl, to mi je najbolji bicikli koji sam imao u životu. Ja sam samo jedan ćunj srušio, a broj sam zapamtio. Za sada znam brojeve od 1 do 100, ali neznam baš one koji imaju tri brojke. Idem u vrtić i pokazat ću svojim prijateljima bicikli koji sam osvojio i počastiti ih.

Mateo Kompan iz Požege, 10 godina, učenik 3 razreda OŠ A. Kanižlića - Volim jako bicikle i motore i vožnju. Želio sam samo da se proveselim, nije mi bilo bitno biti prvi, no pobjeda me razveselila. Skoro svaki dan vozim bicikli, po ulici, do trgovine s mamom i tatom. Ovo je Rog-ov bicikl i vrlo je lijep. Kad odrastem volio bih voziti motor.