Utorak, 09 Ožujak 2021 12:57

Tlakomjer - neizostavni osobni medicinski proizvod

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Tlakomjeri su neizostavni osobni medicinski proizvodi čijim redovnim korištenjem možete na vrijeme prepoznati i spriječiti potencijalne zdravstvene probleme, osobito one povezane sa srčanim i krvožilnim sustavom.

Visoki tlak je u svijetu prepoznat kao tihi ubojica, budući da velika većina ljudi niti ne zna da ima povišeni tlak. Neki pojedinci to shvate u krajnjim trenutcima kada i sami počnu sumnjati da bi mogla biti riječ o tome. Kako i vi ne bi postali dijelom te statistike, nabavite vlastiti tlakomjer pomoću kojeg ćete brzo i jednostavno u bilo koje doba dana ili noći moći provjeriti vrijednosti vašeg tlaka.

Na tržištu postoji široka paleta tlakomjera koji se razlikuju po načinu mjerenja kao i po dodatnim karakteristikama i opremi. Različite vrste i modele možete potražiti na ortopedskom web shopu Crosst.hr.

Klasični i digitalni tlakomjeri

Najprije treba spomenuti da postoje klasični tlakomjeri, tzv. tlakomjeri na pero te digitalni tlakomjeri. Klasične karakterizira pouzdani manometar s iglom te sustavom za sprječavanje neželjenog zaustavljanja, manžeta i stetoskop s jednostrukom glavom. Švicarski proizvođač tlakomjera Rossmax prednjači u ovoj kategoriji. Rossmax GD-102 tlakomjer na pero namijenjen je za mjerenje krvnog tlaka na nadlaktici ili na bedru. Izvanredne performanse i kvaliteta čini ga nezamjenjivim kućnim pomoćnikom u održavanju dobroga zdravlja.

Za razliku od klasičnih, digitalni se sastojke od monitora i manžete za nadlakticu. Jednostavno se koriste i u potpunosti su automatizirani, tako da su prikazane vrijednosti tlaka točne. Jedan od najprodavanijih modela je BEURER BM 28 – digitalni tlakomjer za nadlakticu s adapterom. Osim samog mjerenja tlaka, tlakomjer prikazuje otkucaje srca te upozorava na eventualne nepravilnosti. Veliki LCD zaslon pridonosi laganom očitanju vrijednosti. Važno je spomenuti i to da ga mogu koristiti čak 4 osobe iz kućanstva te je za svaku predodređen 30 memorijskih mjesta.

OMRON M3 digitalni tlakomjer za nadlakticu karakterizira visoka preciznost mjerenja te napredna Intellisense tehnologija koja osigurava ugodno mjerenje tlaka, budući da se manžeta napuhuje točno onoliko koliko je potrebno. Svaki kupac ima petogodišnju garanciju na tlakomjer te dvogodišnju garanciju na manžetu.

Tlakomjeri za zapešće

Osim za nadlakticu i bedro, postoje i digitalni tlakomjeri za zapešće. Nano Z1 Intelligent je automatizirani digitalni tlakomjer za zapešće koji daje precizne rezultate mjerenja tlaka bez obzira na to gdje se nalazili. Osim mjerenja tlaka, tlakomjer ukazuje na nepravilnosti srčanoga ritma. Njime se istovremeno mogu služiti dva korisnika, a svaki ima 120 memorijskih mjesta.