Petak, 05 Ožujak 2021 09:05

39. “Papučki Jaglaci” uz epidemiološke mjere održat će se 21. ožujka u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Planinari, ljubitelji prirode i građani svakako će s oduševljenjem primiti vijest  da će se ovogodišnji 39. “Papučki jaglaci” ipak održati 21. ožujka (nedjelja) s početkom u 9.00 sati kod Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj.

 - Nažalost zbog trenutne korona krize i naputaka stručnih službi moramo vas obavijestiti da će se manifestacija održati u okviru  HPD “Sokolovac”- Požega, te nećemo slati pozive ostalim planinarskim društvima u Hrvatskoj i planinarskim društvima u susjednim zemljama. Ova najveća planinarska manifestacija u Hrvatskoj okuplja oko 3000 planinara i izletnika te samim time je nemoguće istu organizirati jer masovno okupljanje takvih razmjera nije dozvoljeno - istakao je predsjednik Sokolovca Bruno Horvat.

 - Uz pridržavanje epidemioloških mjera organizirat će se dvije staze za članove i to dvije odvojene grupe po 25 članova koje će ići na različite lokacije na Papuku. Zbog ove pandemije neće se organizirati nikakva podjelu hrane i pića niti organizirati zabavni sadržaj koji je bio svih ovih godina. Iskreno se nadamo boljim i ljepšim vremenima te da ćemo jubilarne 40. “Papučke Jaglace” organizirati te u slavljeničkom tonu uz brojna iznenađenja i pravu proslavu početka proljeća - zaključuje predsjednik Horvat.