Subota, 05 Prosinac 2020 10:37

Čestitamo Međunarodni dan volontera!

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Svim volonterima čestitamo Međunarodni dan volontera, 5. prosinca te upućujemo posebnu zahvalu za iskazanu predanost i spremnost ulagati sebe i posvetiti svoje vrijeme kako bi pomogli drugima u nevolji -

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo. Ovogodišnjom kampanjom poručuje se kako „volonteri grade fleksibilne zajednice“ te svojim aktivnostima naglašavaju značaj volontiranja za inkluzivnu budućnost. Volontiranje često pruža mogućnost ljudima, osobito onima koji su često isključeni, da aktivno utječu na svoj život preuzimajući konstruktivnu ulogu volontirajući u svojim zajednicama. Svrha kampanje je građanima približiti dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo, ali i prikazati primjere pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu.

Hvala vam što pripadate grupi predanih ljudi koji mijenjaju svijet nabolje!
Čestitamo vam na dosadašnjem volonterskom angažmanu, čestitajte i vi sami sebi, zaslužili ste! Želimo vam da današnji dan proslavite u društvu volontera, korisnika vašeg volontiranja, vaših organizatora volontiranja i drugih vama dragih ljudi, i da nastavite raditi stvari od neprocjenjive važnosti za naše društvo!