Banner 750x94 komora

utekstu2

Banner 750x94 Mali istraživaci

Tip 1 Baner

Breadcrumbs

Četvrtak, 22 Kolovoz 2019 11:45

NATJEČAJ „UREDIMO SVOJU POŽEGU“ za najuređeniji izlog i poslovni prostor za vrijeme Aurea Festa

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA I UDRUGA POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE ORGANIZIRAJU - 

POŽEGA – Jednu dobru akciju i hvale vrijedan projekt koji je godinama provođen u gradu Požegi, a to je ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki i ugostiteljskih objekata za vrijeme požeškog festivala, nastavio je provoditi unazad tri godine tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine.

Kako je i samim Požežanima stalo da njihov grad bude uređen u vrijeme festivala, oni su tu tradiciju nastavili, uređivali svoje izloge u trgovinama, tvrtkama, ugostiteljskim objektima, ustanovama, bankama, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi. Stoga je dobru praksu, određenog ocjenjivanja i vrednovanja tog truda i kreacije, nakon nekoliko godina zaborava, prije tri godine uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska vratilo ocjenjivanje ali i nagrađivanje svih učesnika kroz projekt „Uredimo svoju Požegu“. Tako je tradicija stara preko dva desetljeća ponovno vraćena, prvenstveno onima koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali, ali i da potaknemo nove sudionike da se uključe u ovaj lijepi običaj.

- Godinama sam bio član komisije za ocjenu izloga, ujedno kao urednik tjednika Kronika sam i fotografirao sve uspješne izloge i to objavljivao na stranicama Kronike i našeg portala www.pozeska-kronika.hr Smatrao sam da ne treba ukidati nešto je je dobro, što je pozitivno, što nam treba, posebno stoga što to rade i drugi slavonski gradovi koji imaju svoje festivale, vezove, smotre, nego da će se to i nagrađivati. Uredništvo tjednika Kronika neće dozvoliti da jedna takva lijepa akcija ode u zaborav, nego upravo nastavljamo s Natječajem za najljepši izlog i ove godine u sklopu projekta „Uredimo svoju Požegu“. Proteklih godina na naš poziv prijavilo se svaki puta po dvadesetak sudionika koji su uredili svoje izloge. Svi sudionici su dobili zahvalnice i priznanja za svoj trud, a najbolji su i nagrađeni novčanim i ostalim vrijednim nagradama sponzora naše akcije. Pokrovitelj glavne novčane nagrade od 1.000 kn i ove godine bit će požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je od prvog dana podržao ovu akciju– istakao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji poziva sve da i ove godine urede svoje izloge, iznesu svoju baštinu, prikažu je gostima grada Požega u vrijeme požeškog Festivala, te time doprinesu da naš grad bude najljepši.

Sponzor druge nagrade je Hotel Grgin dol koji poklasnja večeru za dvije osobe u svom restoranu, a za sve Požežane i njihove goste u dane festivala pripremili su dva posebna festivalska menija za samo 80 kn.
MENI 1: Aperitiv - domaća rakija šljivovica; Goveđa bistra juha; Odrezak u slavonskom umaku, prilog slani krumpir; Mješana salata; Palačinke s pekmezom od mrkve; Vino graševina Jakobović 0,1 L
MENI 2: Aperitiv - domaća rakija šljivovica; Odrezak Barun Trenk, prilog riža s povrćem; Mješana salata; Palačinke s pekmezom od mrkve; Vino graševina Jakobović 0,1 L

68944570 956872501318356 2592482791471972352 o

Tjednik Kronika požeško-slavonska stoga poziva sve da urede svoje izloge i poslovne prostore, da se prijave za sudjelovanje u projektu „Uredimo svoju Požegu“ na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mob: 098/464-174, sa svojim uradcima, a komisija će sve obići u petak 30. kolovoza u dopodnevnim satima od 9 – 12 sati. Prilikom obilaska svim učesnicima će biti podijeljene Zahvalnice za sudjelovanje u akciji, te će biti obaviješteni o mjestu i vremenu uručenja novčanih nagrada i Priznanja za najbolje uređene izloge.