Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 11:08

Ovogodišnja biciklijada okupila 95 biciklista svih uzrasta

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BICIKLOM PO PAKRACU I LIPIKU - 

Tradicionalna biciklijada Pakraca i Lipika ove je godine uspjela...iz druge. Prvi datum održavanja biciklijade pao je u vodu, točnije voda je pala po njemu jer je najavljena nepovoljna prognoza vremena bila točna poput japanskog voznog reda i obilna kiša je u dva navrata natopila cijeli kraj.

Ovoga puta vremenske prilike su bile povoljne, sunčano i dosta vruće poslijepodne izmamilo je bicikliste koji su se u velikom broju od 16 sati počeli okupljati na parkiralištu pakračke tržnice. Nešto malo više od 60 biciklista upisalo se prije početka prve etape biciklijade prema Lipiku, čime su dobili brojeve za završno izvlačenje tombole s mnogim vrijednim nagradama brojnih sponzora iz Pakraca, Lipika pa i šire.

Sudionika ovogodišnje biciklijade je zaista bilo odasvud, jer su na njoj osim Pakračana i Lipičana sudjelovali i biciklisti iz Daruvara, Sređana, Bastaja, Zagreba, Grubišnog Polja, Novog Majura, Prekopakre, Sirača, Okučana, Filipovca i Virovitice.

Biciklistima je, kao i proteklih godina, policija koja je osiguravala biciklijadu pružila mogućnost besplatnog registriranja bicikla koju su mnogi iskoristili. Netom prije početka biciklijade, koju je i ove godine organizirao Grad Pakrac te turističke zajednice Lipika i Pakraca, biciklistima se obratila i sretno bicikliranje poželjela voditeljica ureda Turističke zajednice Pakrac Gabrijela Seleši Sabo.

Nakon puta kroz prirodu poljem prema Lipiku uz nasip Pakre, uslijedilo je okupljanje u parku kod Grofovog vrela u Lipiku gdje se biciklijadi pridružilo još tridesetak biciklista. Nakon kratke okrijepe nastavili su put prema jezeru Raminac, nakon kojeg su preko Klise došli do Matkovca i jezera Pakurnovac u Prekopakri gdje su ih čekali sendviči i napici za okrjepu.

Nakon kratkog odmora uslijedila je tombola koju je uz brojne šaljive dosjetke vodio Mario Barać iz sezame.pr-a uz Hrvoja Kovačića iz TZ Lipik te Gabrijelu Seleši Sabo iz TZ Pakrac, a prvi su nagrađeni najmlađi i najstariji sudionici ovogodišnje biciklijade. To su bile Lana Pisačić i Anai Leovac, obje rođene na isti datum 2014.., Tin Bosanac rođen 2017. , i Zlatko Bahnik rođ. 1954.

Izvor: compas.com.hr