Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2012 21:02

Trophy Zlatnom dolinom

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

2. MEĐUNARODNI OLDTIMER SUSRET -

POŽEGA – Na požeškom Trgu sv. Trojstva  organiziran je prošle subote 2. Međunarodni oldtimer susret „Trophy Zlatnom dolinom 2012.“, kojega je organizirao požeški Oldtimer klub Trophy. Na ovogodišnjem susretu svoja vozila izložili su članovi iz 14 oldtimer klubova iz susjednih gradova Slav. Broda, Našica, Nove Gradiške, Đakova, ali i iz Bjelovara, Garešnice, te iz susjedne BiH iz Orašja i Banja Luke. Građani Požege mogli su vidjeti oko 90-tak primjeraka u nekoliko kategorija, od bicikala, mopeda, motocikala, automobila, traktora i kamiona. I ovogodišnji susret organiziran je pod pokroviteljstvom garda Požege, na čemu je posebno zahvalio predsjednik kluba Željko Petrnac, te uručio požeškom gradonačelniku Zdravku Ronku posebno priznanje.

Gradonačelnik Ronko je dao i znak za start pokazne vožnje ulicama grada Požege, te na kružnom pravcu do Velike, Radovanaca, Biškupaca, Novog Štitnjaka do Požege.

Ove godine poseban raritet među izloženim vozilima bio je kamion iz 1977. Godine koje je požeškom klubu darovalo ministarstvo obrane, a koje su članovi kluba odlično restaurirali i uredili. Pogled posjetitelja svakako su plijenili primjerci vlasnika iz Nove Gradiške, luksuzni Dodge i Pontiac uz koje se najviše fotografiralo. Raritet je bio i motocikli Baster iz 1949. Godine koji je jedini primjerak u Hrvatskoj i susjednim zemljama.