Nedjelja, 16 Listopad 2016 12:19

Slavija poražena u Vukovaru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK - 9. KOLO - 

HNK VUKOVAR 1991 - SLAVIJA 1:0 (1:0)

VUKOVAR - Igralište Vukovar. Gledatelja 50. Vrijeme oblačno. Sudac Davor Jozić (Slav. Brod), pomoćnici Buček (Osijek), Groflenik (Valpovo).

STRIJELCI: 1:0 - Malecki (42).

ŽUTI KARTONI: Burcsa, Vuković, Brajković, Šibalić, Šorli (HNK Vukovar 1991), Itrak (Slavija).

HNK VUKOVAR 1991: Burcsa, Vuković, Šest (od 64. Mišić), Brajković, Lovrić, Ružek, Šibalić, Malecki, Jazvić, Šorli (od 78. Suton), Plum (od 89. Rist). Trener Goran Meštrović.

SLAVIJA: Petković, Ognjenčić (od 80. Bojić), Kvaternik, Itrak, Šubara, M. Peharda, Gomerčić (od 84. H. Ančurovski), Mikić, Solić (od 72. Jakovljević), Jelčić, Žuljević. Trener Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Vedran Malecki (HNK Vukovar 1991).

Slavija je doživjela poraz na gostovanju u Vukovaru iako je bila blizu ostvarivanja pozitivnog rezultata. U svim segmentima igre parirali su domaćinu, u dobrom dijelu utakmice imali su inicijativu i prigode no realizacija je zakazala. Prvi dio utakmice Slavijaši su bili bolji, imali nekoliko šansi, dobrih proboja i centaršuteva te nekoliko izglednih pokušaja za postizanje gola, ali sve je to bilo pomalo nedorečeno i nedovoljno dobro da se postigne pogodak. Prema kraju poluvremena Vukovar se dizao te su pred kraj poluvremena imali jako dobru šansu gdje su pogodili stativu, a poslije toga iz jedne dijagonalne lopte gdje su gostujući stoperi zakazali postigli su jedini pogodak na utakmici u 42. minuti preko Maleckog. Do kraja poluvremena ništa se ozbiljnije nije dešavalo. U nastavku utakmice igralo se ravnopravno, i domaćin i gost je imao nekakve šanse , ali sve je to bilo ponovo bez konkretne realizacije. Slavija je odigrala jednu dobra akciju gdje je Solić izašao iz kosa na gol, s druge strane je imao Žuljevića samog na drugoj vratnici, ali odlučio se pucati i promašio. Domaćin u međuvremenu ništa opasno nije stvorio, da bi nešto kasnije Žuljević proigrao na drugu stativu Jakovljevića koji je sam iz neposredne blizine prebacio vrata . Do kraja utakmica bilo je ponovo ravnopravno, nikakvih veliki šansi ni s jedne ni s druge strane nije bilo tako da je utakmica završena pobjedom Vukovaraca. 

Zaslužena pobjeda domaćina iako smo imali u svakom poluvremenu po nekoliko odličnih prigoda, a dobili smo gol nakon nepažnje ili polu šanse i to je odlučilo pobjednika. Odigrali smo jednu dobru utakmicu, generalno nemam kome bilo što prigovoriti osim na realizaciji . Očito je i ova srijeda ostavila traga na mojim igračima vidjelo se na Žuljeviću da je povrijeđen. Okrećemo se Đakovu – rezimirao je trener Slavije Dalibor Bognar.

Tekst: A. Protić/P. Čuljak Foto: arhivska fotografija