Subota, 15 Listopad 2016 23:27

Jakešević dvostruki strijelac za samo bod

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 9. kolo -

SLAVONIJA – BEDEM 2:2

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Plantosar (Darda), pomoćnici Dendis i Škrobar.

STRIJELCI: 0:1 – Koledić (3). 1:1 – Jakešević (14), 2:1 – Jakešević (26). 2:2 – Koledić (66).

SLAVONIJA: Vasić, Kurbalić, Jos. Neruda, Majstorović, Karačić (od 75. Banić), Boban, Sokić, Jakešević, Podobnik, Božić, Smojvir (od 66. Pavelić). Trener Robert Špehar.

BEDEM: Marjanović, Babić, Smolčić, Lučić (od 20. Tustonjić), Validžić, Borko, Božić, Mrdeša, Koledić, Rajić-Sudar (od 90. Ujvari), Vuksanović (od 63. Sambol). Trener Mladen Bartolović.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Jakešević (Slavonija).

Odmah u prvom napadu domaćih igrača Jakešević je bio u izglednoj prilici u kaznenom prostoru gostiju s desne strane, no njegov šut je otišao 2-3 metra pored lijeve stative Marjanovića. Nakon toga prvi napad gostiju i šok za domaće igrače i navijače. Bedem je postigao pogodak. U kaznenom prostoru Slavonije s lijeve strane dobro se snašao Koledić, koji je šutirao s desetak metara u suprotni kut i pogodio, a Vasić je bio nemoćan. Slavonija je zaigrala agresivnije i koristila klizak teren i već u 14. minuti Jakešević je izjednačio rezultat. Boban je prebacio obranu gostiju, Jakešević je utrčao iza leđa obrane i s desetak metara pogodio donji lijevi kut Marjanovića. Slavonija je bolja momčad i svoju dobru igru pretvorila je u vodstvo u 26. minuti na sličan način. Ovoga puta je Podobnik izbacio Jakeševića koji po drugi puta pogađa mrežu Bedema i opet u lijevi kut gostujućeg vratara. Slavonija do kraja poluvremena kontrolira igru i igrači Bedema su igrali podređenu ulogu. U drugom poluvremenu gosti su opasniji i agresivniji, Slavonija je imala prva priliku za pogodak. U 53. minuti nakon kornera s lijeve strane za Slavoniju, Podobnik je šutirao glavom s 4.-5. metara, a lopta se na sreću Bedema od zemlje odbila preko grede. U 66. minuti gosti su izjednačili. Kontra napad Bedema po lijevoj strani Sokić nije izkontrolirao, nego je preskočio preko lopte misleći da će ona napustiti granice igrališta kod korner zastavice. Na žalost za domaće igrače jedan igrač Bedema je uspio doći do lopte organizirao je akciju i u petercu Slavonije lopta dolazi do Koledića kojem nije bilo teško zatresti mrežu Vasića i izjednačiti rezultat. Slavonija je imala priliku za doći u vodstvo u 68. minuti iz slobodnog udarca s oko 20 metara, no šut Majstorovića otišao je preko grede. U 83. minuti kontra napad Bedema i prilika za vodstvo gostiju, no Vasić je spasio svoja vrata. Minutu poslije greda je spasila domaće nogometaše da ne prime treći pogodak, a u sudačkoj nadoknadi Kurbalić je ušao u kazneni prostor gostiju po desnoj strani i kada je mogao uposliti pred golom Bobana ili Pavelića odlučio se za šut s desetak metara polu desno i lopta je završila pored lijeve stative u gol autu.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić