Ponedjeljak, 18 Studeni 2013 09:56

3. HNL Istok - 14. kolo

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Zeba zamjenio Pavića
LIPIK – SLAVONIJA 1:1
LIPIK – Igralište NK Lipik. Gledatelja 200. Sudac Rac (Andrijaševci), pomoćnici Vučko i Damjanović.
STRIJELCI: 1:0 – Jan Neruda (8).a.g., 1:1 – Žuljević (68).
LIPIK: Krizmanić, Komljenović, Golubić (od 87. Turkalj -), Kužilek, Cerovečki, Starević, Kurjaković (od 86. Bešlić), Poliganović, Poletto, Šugić (od 59. Kašljević) Rekavić. Trener Željko Rebrović.
SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Jan Neruda, Jos. Neruda, Berdi, Šulc, Žuljević (od 80. Novak), Parmaković, Zeba, Ergotić (od 57. Darmopil), Boban (od 46. Peharda). Trener Željjko Mitrović.
IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević.

Treći županijski derbi u Lipiku između Lipika i Slavonije odigran je po dosta raskvašenom terenu na kojem je bilo teško kontrolirati loptu, no može zadovoljiti samo po borbenosti i htijenju igrača obiju momčadi. Slavonija je bila bolji suparnik od domaćina, iako je Lipik prvi došao u vodstvo. Prodor Kurjakovića po lijevoj strani i niski centaršut nije dobro blokirao Ergotić. Lopta je prošla prvu stativu, a na drugoj stativi je Jan Neruda dosta nespretno zahvaća, i šalje je u vlastitu mrežu. Nakon vodstva Lipika, Slavonija preuzima inicijativu, ali s dosta lošim rješenjima pred golom Lipika. Igrači ne uspjevaju šutirati loptu prema domaćem vrataru Krizmaniću kada su bili u izglednim prilikama (Boban, Pavelić, Žuljević) pa se rezultat do poluvremena nije mjenjao. Početkom drugog poluvremena velika prilika Šulca, koji s nekoliko metara od gola domaćih loptu lijevom nogom šalje daleko od okvira vrata. Slavonija ima više loptu u posjedu, a Lipik pokušava preko kontra napada nešto napraviti, no sve je to bilo stihijski i obrana Slavonije je uspjevala otkloniti opasnost. U 68. minuti zasluženo izjednačenje. Nakon prekida s lijeve strane oko 35 metara od gola domaćih, lopta je upućena u peterac Lipik, a u skoku najbolje se snašao Žuljević koji glavom spušta loptu u mrežu Lipika. Lipik je imao priliku u 71. minuti, no lopta je od stative otišla u gol aut. Na žalost u 85. minuti nespretan i neoprezan start Cerovečkog pred golom Slavonije rezultirao je težom povredom vratara Slavonije Pavića, koji je u jednom trenutku izgubio svjest pa je prevežen u Pakračku bolnicu, a s obzirom da je trener Mitrović izvršio sve tri izmjene, na vrata je stao Nikola Zeba i u završnici utakmice nije bilo prilike za Lipik da eventualno iskoristi višak igrača i postigne pobjedonosni pogodak. Stiče se dojam da je Slavonija u ovoj utakmici izgubila više od Lipika.