Subota, 29 Lipanj 2024 09:59

16. Međunarodni konjički turnir - Noćna party vožnja kao jedinstveni turnir u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PLETERNICA / HIPODROM - Započeo je 16. Međunarodni konjički turnir u Pleternici koji se održava na Hipodromu na izlazu iz Pleternice gdje se smjestio cijeli jedan mali grad sudionika konjičkog turnira. Prvi dan održana je utakmica dresurne vožnje.

Prava posebnost koja je privukla najviše posjetitelja je Noćna party vožnja koja se vozi sa zapregama pod reflektorima i uz glazbu DJ. To je jedinstveni turnir u Hrvatskoj i vrlo zanimljiv, a vozi posada dvoprega, vozač i pomoćnik koji balansira. Na ulazu u parkur vozač u jednu ruku uzima čašu vina i mora provesti jedan krug između vrata, ne srušiti niti jednu lopticu na vratima i ne prosuti ni malo vina, nakon što ostavi čašu kod suca koji ako fali vina u čaši daje negativne bodove. Sada bez čaše zaprega vozi između čunjeva u punoj brzini, a nakon naglog zaustavljanja pomoćnik skače na bicikli i vozi kroz nekoliko suženih vrata s čunjevima i lopticama na vrhu. Ostavlja bicikl, preuzima loptu, također je nogom vodi između čunjeva i pucajući jedanaesterac mora pogoditi u mali gol. Sve se to mora uraditi bez kaznenih bodova i uz mjerenje vremena.

Ovaj noćni party turnir od kada je prvi puta izveden prije dvije godine privlači sve više posjetitelja, a posebno i zbog toga što su nakon turnira na programu koncerti pod velikim šatorom. Prvo su nastupili tamburaši TS Zlatna dolina, a onda je svoj koncert imao Ivan Štivić, duboko iza ponoći. Organizatori su se pobrinuli i za dobru ugostiteljsku ponudu, uz roštilj i jela sa ražnja, prasetina i janjetina na ražnju, tako da su svi posjetitelji bez brige mogli ostati i više sati na Konjičkom turniru.

Pobjednik ovogodišnje noćne vožnje bio je Antun Medvidović, drugo mjesto pripalo je njegovog kćeri Loreni, treći je bio Stjepan Matijević iz Brodskog Drenovca, a pehare i nagrade uručili su im požeško-slavonska županica Antonija Jozić i direktor CAI Pleternica Domagoj Katić.

Subota na programu ima Maratonsku vožnju zaprega i navečer koncert TS Zlatna dolina.

Medij