Četvrtak, 06 Lipanj 2024 14:06

Svečano otvoren novo izgrađeni sportski objekt u Kaptolu - Sportski park bogatiji za suvremeni tenis teren vrijedan 140 tisuća eura

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

KAPTOL - Svečano uz pjevački zbor i tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca otvoren je i na upotrebu predan novo izgrađeni sportski objekt u Kaptolu. Kaptolački Sportski park bogatiji je za suvremeni tenis teren s rasvjetom i za noćne utakmice vrijedan 140 tisuća eura. O značenju ovog terena kako za učenike škole, a i za sve stanovnike općine Kaptol rekla je ravnateljica škole Valentina Pranjić, zahvalivši se svima koji su svojim doprinosom pomogli da ovaj projekt postane stvarnost u Kaptolu.

Svoje zahvale što se projekt konačno riješio, nakon što je bio problem da projekt nosi Općina Kaptol, pa je nositelj projekta postala Požeško-slavonska županija koja je osnivač osnovne škole, uputio je i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić. I ovo je jedna od demografskih mjera koja će svakako poboljšati život stanovnika općine Kaptol, jer sada će tenis moći trenirati i igrati kod kuće, što će svakako povećati broj tenisača, pa ćže oni u Kaptolu osnovati i novi teniski klub.

Nakon još jedne tamburaške skladbe školskog zbora i tamburaškog orkestra, te igrokaza koji su izveli učenici nižih razreda uslijedilo je i otvaranje terena puštanjem balona u zrak iznad igrališta, u živim bojama uljepšali su nebo iznad Kaptola.

Svoje zadovoljstvo završenim projektom koji je rezultirao ovim suvremenim tenis terenom istakla je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, jer ovo je trebalo biti u Kaptolu. Dodala je da je projekt u iznosu 140 tisuća eura financiran iz proračuna županije, ali uz pomoć Ministarstva turizma i sporta koji su prepoznali potrebu ulaganja u malo mjesto kao što je Kaptol. Kaptol ima puno djece, ima i puno sportaša koji će sada moći igrati tenis, ali i badminton i druge sportove.

Župnik župa sv. Petra i Pavla Mario Rašić blagoslovio je novo igralište. Prvi servis izvela je ravnateljica Valentina a na drugom kraju servis je vratio načelnik općine Mile. Dalje su razigravali učenici koji su tenis trenirali u Požegi, a sada će to moći u svom mjestu.

 

Medij