Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 09:00

Nova pobjeda za Magdalenu Farinu i Powerlifting klub "Body Art" na natjecanju u Bjelovaru

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

BJELOVAR – Ovaj vikend održano je organizirano natjecanje u powerliftingu “Record Breakers Bjelovar 2024.” koje je bilo odlično organizirano.

U kategoriji kadeti (sub-juniori) +84 kg, Powerlifting klub “Body Art” iz Požege predstavljala je odlična Magdalena Farina. Ovoj srednjoškolki ovo je zadnja kadetska godina, ali njeni liftovi su već sada dobri juniorski. Krenula je s čučnjem i otvara sa sigurnih 140 kilograma što je i njen osobni rekord. U prvom liftu suci su odlučili da dubina nije dobra, ali zato je u drugom sve bilo savršeno. Nakon toga se podiže kilaža na 150 kg. Ponovo je dubina problematična za suce, ali ona tu kilažu ima u gymu tako da će na sljedećem natjecanju sifgurno i to biti uspješno podignuta težina.
Slijedi disciplina potisak s ravne klupe, popularni bench press što je inače njena do sada najlošija disciplina. Međutim, ovaj put s lakoćom idu sva tri lifta, otvara 55 kg, podiže i 57,5 kg, a zatim i odličnih 60 kg.
 
Tako je s odličnim raspoloženjem dočekala svoju najjaču disciplinu odnosno mrtvo dizanje. Tu otvara sigurno sa 150 kg, podiže na 160 kg, ali dva suca, od tri, daju no lift. Šteta jer je to bio jako, jako dobar Magdalenin pokušaj. Nakon toga njen trener Robert Međugorac je odlučio da ide na 162,5 kg, ali nije bilo snage za kraj.

Ipak, s totalom 350 kg (zbroj sve tri discipline) bila je nedostižna konkurenciji u kategoriji. Za apsolutnu medalju, morat će uspješno podignuti i čučanj i mrtvo što će u požeškom klubu pokušati na narednom natjecanju.

– Još jednom, čestitke Hrvatskom Powerlifting savezu kao i klubu domaćinu na odličnoj organizaciji. Nama slijedi malo odmora, Magdaleni i meni, ali ostali naši članovi nastavljaju s treningom, pa idemo ponovo jer put je lijep, ali doći na cilj je još ljepše. S uspomenom oko vrata idemo ponovo, s malo višom letvicom - istakao je trener Robert Međugorac.