Srijeda, 20 Ožujak 2024 10:43

Prigodni poštanski blok za zlatne Barakude realiziran je u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

ZAGREB – Hrvatska pošta pustila je u optjecaj, danas 20. ožujka novi prigodni poštanski blok izdanpovodom pobjede Barakuda na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu. Da bi dodatno ovjekovječila zlatno odličje hrvatskih vaterpolista, Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom izdalaprigodni poštanski blok s tri marke koji prikazuje  vaterpolsku reprezentaciju koja jeza Hrvatsku izborila prvo mjesto na svjetskoj ljestvici. Marku je oblikovalaAlenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, prema fotografiji Giorgia Scale (DBM). Naklada izdanja iznosi 20.000 blokova, a pratiga i prigodna omotnica prvog dana (FDC). Nominalna vrijednost svake marke je 1,70 eura. Blok se može kupiti u poštanskim uredima i na https://www.epostshop.hr/.

Tekst pratećeg letka napisaoje Hrvatski vaterpolski savez. 

Treći put u povijesti Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu! U uzbudljivom finalu završenom u drami peteraca Hrvatska je u Dohi pobijedila Italiju rezultatom 15 : 13. Nakon sjajnog rezultata u Zagrebu u kojem je u siječnju reprezentacija na Europskom vaterpolskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, već sljedeći mjesec Barakude sa Svjetskog prvenstva donose ono najsjajnije odličje – zlatno!

Hrvatski barjak vijorio se u glavnom gradu Katra, dok je Lijepa naša odjekivala u atraktivnom zdanju AspireDomea, kao i u domovima diljem svijeta putem malih ekrana. Barakude su još jednom potvrdile kako je hrvatski vaterpolo naš najtrofejniji sport.Blok Barakude