Nedjelja, 17 Ožujak 2024 12:15

Košarkašice Plamen Požege pobjedom nad Ragusom iz Dubrovnika osvojile Kup Ružice Meglaj Rimac

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Odigrana je finalna košarkaška utakmica KUP-a Ružice Meglaj pred 700-njak gledatelja koji su napravili izvrsnu atmosferu u SD "Tomislav Pirc" na Grabriku. Od početka su navijači predvođeni djevojkama iz škole košarke davali dodatni poticaj Plamenima, a one su odgovorile fanatičnom borbom od prve do 39. minute. 

Dugo je utakmica bila u potpunom egalu, a tek pred sam odlazak na veliki odmor Plamene su počele stvarati prednost pa su nakon 20 minuta igre imale +7. U nastavku su se gošće iz Dubrovnika pokušale vratiti ali su imale problem jer jednostavno nisu znale koga čuvati, previše je bilo raspoloženih među domaćim košarkašicama da bi se to moglo braniti, a na drugoj strani imala je Ragusa problem s fanatičnom obranom domaćih. S ovakvim pristupom ovoj ekipi ne mogu ništa ni jače ekipe od izvrsne Raguse.

U jednom trenutku na brzinu je Ragusa sa -13 došla do -8, činilo se kao situacija kad bi se mogla zakomplicirati utakmica, no ponovno odlična reakcija i novi pritisak Plamena koji je do kraja napravio još deset poena prednosti za konačnih +18! Na kraju dvodnevne završnice Emilija Podrug je pokupila sve što se moglo pokupiti, najbolji je skakač završnice, najbolji strijelac i apsolutni MVP! Nećemo o godinama, nije pristojno, ali smijemo reći da je jedna od najiskusnijih, ali i najneumornijih, nema za nju izgubljene lopte, a o igračkoj klasi je smiješno i pričati, zna žena sve o košarci i najbolji je dokaz da su godine samo broj!

Ovacije s tribina baš svaki put kad izlazi i ulazi na parket govore da nije teško prepoznati sve ovo što pišemo. I možemo sada napisati ode svakoj od djevojaka, sve su ih zaslužile. Dvije Jelene su svojim iskustvom pomogle, vukle, Nevena ponovno bila jedina koja je pogodila tricu, Lea se pod košem hrvala s gorostasnom, odličnom Fleisher i završila kao i ona na osam skokova, ali s pet poena više od nje. Bila je to možda i ključna bitka, Miletić i Podrug uz pomoć Jelene Zorić pobijedile su pod obručima, Todorić i Miloglav su zaustavile ostale i put ka pobjedi je bio otvoren.

Statistika kaže, Lea Miletić 17 poena i osam skokova, Emilija Podrug 16 poena, sedam skokova i osam asista, Jelena Ivezić 16 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Nevena Vučković 13 poena, po četiri skoka i asista, Marija Kešeljević 10 poena, Jelena Zorić i Kira Lowery po četiri poena. Minutažu je imala i Laura Bašić, a svakako moramo spomenuti i ostatak ekipe koji se okitio zlatom a u finalu nije imao minutaže, ali pred njima je svakako budućnost, Aleksandra Vlaisavljević, Kristina Uzelman, Lara Benić i Martina Berger.

Srebrne medalje ekipi Raguse dodijelila je predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku i proslavljena bivša košarkašica Danira Bilić (r. Nakić), a zlatne medalje je požeškoj ekipi dodijelio gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić.

Požegina Emilija Podrug sa svoje je 44 godine za impresivnu igru primila tri nagrade: za najbolju skakačicu, najbolju strijelkinju i najkorisniju igračicu (MVP) završnog turnira Kupa RH Ružica Meglaj-Rimac, a koje su joj predali ravnatelj Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, predstavnik sponzora Plamen Požega Ivan Matijević te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

e8078129a7268c3f6b60c533264b770c L

Pobjednicama je pripalo i 5.000,00 eura nagrade HKS-a, a nagradni ček dodijelio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković. Pehar u trajno vlasništvo kapetanici Požege Jeleni Ivezić uručila je Danira Bilić, a Niko Rimac, unuk Ružice Meglaj-Rimac i košarkaš Dubrave uručio je veliki prijelazni pehar.