Srijeda, 13 Ožujak 2024 14:27

Svečano položen kamen temeljac za izgradnju sportskih prostorija i tribine na stadionu NK "Slavonije" Požega

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Na stadionu NK "Slavonija" u Požegi svečano je položen kamen temeljac za izgradnju novih sportskih prostorija i tribina za posjetitelje i navijače. Grad Požega je prije godinu dana započeo ciklus ulaganja u sportske sadržaje, pa je prvo uređeno pomoćno igralište na stadionu na kojemu je postavljena umjetna trava za treniranje uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza, ukupno ulaganje je 300 tisuća eura, a sada se ide dalje. Izgradit će se nakon što su stare tribine morale biti srušene nakon velikih šteta koje je izazvalo nevrijeme, srušene su i sve prostorije kluba za igrače i upravu. Sada će ovaj kultni teren uz Orljavu dobiti i nove sportske prostorije i nove tribine sa 610 sjedećih mjesta, sa 98 mjesta u svečanoj loži. Ulaganje u ovoj fazi izgradnje je 3,75 milijuna eura, a financirat će grad Požega. Zgrada s tribinama zauzimat će 706 kvadratnih metara i u potpunosti će zadovoljiti sve potrebe kluba u daljoj budućnosti.

U konačnici će se nakon ove faze izgraditi novi središnji nogometni teren, te povezivanje pješačkim mostom preko Orljave Rekreacioni centar i stadion NK Požega i Stadion NK Slavonije.

Ovim investicijama svakako će se poboljšati kvaliteta života građana Požege, a posebno sportaša, najviše mladih sportaša i nogometaša, koji su svakako zalog za budućnost i tradiciju dugog igranja nogometa u gradu na Orljavi. Poticat će se i zdravi način života, mladih i ostalih sportaša i nogometaša.

Prije polaganja kamena temeljca na gradilištu okupljenima se obratio predsjednik NK "Slavonija" Tomislav Čabraja, požeški gradonačelnik Željko Glavić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić. Gradonačelnik Glavić je postavio betonsku podlogu a kapsulu sa zapisom o gradnji stadiona spustio je predsjednik HNS-a Kustić.