Petak, 02 Veljača 2024 09:26

Požeško-slavonska županija za rad i programe sportskih udruga osigurala 154 tisuće eura

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Na temelju javnog poziva usmjerenog ulaganju u programe i projekte od interesa za opće dobro u području sporta u 2024. godini, dodijeljeni su ugovori o financiranju. Izvršni odbor Sportske zajednice bio je taj koji je izvršio analizu i vrednovanje prijava te dao prijedlog za uvrštavanje programa i projekata u Program javnih potreba u sportu, a koji je u konačnici Županijska skupština potvrdila na sjednici održanoj u prosincu.

psz004

- Iz proračuna Požeško-slavonske županije za 2024. godinu osigurano je 145.000,00 eura od čega je 123.400,00 eura usmjereno financiranju redovnog poslovanja Sportske zajednice Požeško-slavonske županije te redovnog poslovanja i sustava natjecanja sportskih saveza, klubova i udruga. Najkasnije u ožujku bit će raspisan još jedan poziv usmjeren sufinanciranju sportskih programa i projekata radi poticanja sporta u Požeško-slavonskoj županiji izvan standarda za preostalih 21.600,00 eura utvrđenih Programom, a s ciljem financiranja programa udruga koje nisu direktni korisnici sredstava Sportske zajednice pa vas potičemo da se prijavite i na taj poziv – rekao je predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije, Vlado Drkulec.


psz003

 

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknula je kako će Požeško-slavonska županija i dalje stajati uz rad Sportske zajednice te svih klubova i udruga koji djeluju u području sporta. - Kontinuirano, iz godine u godinu, trudimo se povećati sredstva za rad naše županijske Sportske zajednice, to nisu neki veliki iznosi, ali vjerujem da vi to povećanje osjećate. Isto tako, kroz proteklu i ovu godinu u dodjelu sredstava uključili smo i sve one sportske klubove koji se natječu u razinama iznad županijske. Trudit ćemo se da u periodu ispred nas na raspolaganju bude još više sredstava, jer osim sustava natjecanja, sportom djelujemo na razvoj naše djece, učimo ih zajedništvu, ustrajnosti i upornosti.

psz001

 

Uz zahvalu sportskim udrugama koje su se uključile u aktivnosti produženog boravka pet osnovnih škola na području županije, koje sudjeluju u pilot projektu Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja, županica je pozvala i ostale da se priključe. - Htjela bih se ovom prilikom zahvaliti svim klubovima koji su se uključili u provedbu pilot projekta Cjelodnevne škole koji se provodi u pet osnovnih škola kojima smo osnivač. Na taj način djeci su osigurane kvalitetne aktivnosti koje su za njih besplatne, a sportske udruge i udruge u kulturi time priskrbljuju dodatna sredstva za svoj rad osigurana od strane Vlade Republike Hrvatske, stoga pozivam i sve vas koji se niste uključili, a radite s djecom i mladima, da se od iduće školske godine priključite.