Četvrtak, 03 Kolovoz 2023 14:38

Požeško-slavonska županija ima predstavnike na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Split je domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih od 4. do 9. kolovoza. Djeca iz cijele Hrvatske u Splitu će sudjelovati u finalima u 6 sportova te će se boriti za prolaz na Međunarodnu završnicu. U Splitu će se se igrati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnira u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, šah, HP turnir u tenisu, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci. Više od 1000 djece u Splitu će se imati priliku družiti sa svojim vršnjacima, kupati te sudjelovati u natjecanjima organiziranim na profesionalnom nivou.

DSC00518Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, pružaju priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su besplatna na svim razinama. Požeško-slavonska županija ima svoje predstavnike na Državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu i to u Coca-Cola Cupu i stolnom tenisu.

Ines Ban, Mario Ištvanić i Marko Pajić branit će boje svoje županije u stolnom tenisu.

Coca-Cola Cup najveći je malongometni turnir u Europi, koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine održan je u više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Na Coca-Cola Cupu u kategoriji 2005. godište i mlađi ekipa Zadruga će predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju, a u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe ekipa Slavonke.

Prvi dio Državne završnice organiziran je u Rijeci, gdje su se djeca imala priliku natjecati u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, odbojci na pijesku te MIS turniru u odbojci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama će sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.