Nedjelja, 26 Lipanj 2022 09:51

Vozili vožnje preciznosti s jednoprezima, dvoprezima i četveroprezima te maraton zaprega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PLETERNICA - Drugog dana Međunarodnog konjičkog turnira CAI Pleternica voženo je niz utrka i natjecanja u preko 25 kategorija. Vozile su se utrke preciznosti s posadom i zapregama s jednopregom, dvopregom i što je posebno bilo atraktivno sa četveropregom. Kod četveroprega u zaprezi je tročlana posada, vozač zaprege i dva člana koja svojim pokretima i naginjanjem lijevo i desno pomažu u zakretanju zaprege, posebno u oštrim zavojima između zapreka.

Jedna od težih i posebno napornih disciplina na konjičkom turniru je vožnja maratona, gdje se traži posebna izdržljivost i konja ali i posade. Osim izdržljivosti ovdje treba voditi računa i o vremenu dolaska na cilj.

Za odličnu organizaciju ovog natjecanja svakako su zaslužni članovi Konjičkog kluba Pleternica koji potpisuju ovu organizaciju sve većeg i sve zahtjevnijeg konjičkog natjecanja uz pokroviteljstvo grada Pleternice.

Na kraju dana u velikom šatoru uz glazbu TS "Zlatna dolina" uručeni su pehari i rosete za najuspješnije vozače. Na natjecanju su sudjelovale zaprege i vozači iz 7 zemalja, najdalje iz SAD, te naših susjeda iz Austrije, Italije, Mađarske i Srbije. Najbrojniji vozači bili su iz Mađarske i svakako iz Hrvatske.

Pehare i nagrade uručile su direktorica TZ grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i čelnici CAI. Uručene su i novčane nagrade u eurima za vozače noćne revijalne utrke koju je u finišu prekinuo nestanak struje, a uručio ih je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice grada Pleternice ispred Konjičkog kluba Pleternica. Nakon uručivanja nagrada uslijedio je u velikom šatoru nastavak koncerta TS "Zlatna dolina".

Autor: Vladimir Protić