Subota, 25 Lipanj 2022 09:26

Najavljena 19. MTB utrka Požega – XCO Šicana

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - U nedjelju 26.06.2022. održava utrka u brdskom biciklizmu XCO Šicana  koju organizira Brdsko biciklistički klub „Požega“. Riječ je o 19. izdanju požeške MTB utrke, što ju čini najdugovječnijim brdsko biciklističkim događajem u Slavoniji. Utrka se vozi u okviru Slavonske brdsko biciklističke lige (SBBL), kao 5. kolo ovogodišnjeg izdanja lige.  

Utrka će se voziti po kružnoj XCO (olimpijski cross country) stazi – dužina jednog kruga je 3.1 km sa 148 metara uspona po krugu. Start, cilj i okupljanje sudionika je na lokalitetu Šicana uz Ulicu Jagodnjak, a sama utrka vozi se po predjelu Požeške gore iznad Šicane.  

Natjecatelji na utrci biti će podijeljeni u 10 kategorija – kategorija U13 dječaci i djevojčice vozit će poseban (prilagođen) krug, tri kruga vozit će kategorije sport (rekreativna kategorija), žene, kadeti i veterani C (natjecatelji preko 50 godina starosti), četiri kruga kategorija veterani B (41 – 50 godina), pet krugova juniori i veterani A (31 – 40 godina), dok će kategorija elite voziti 6 krugova. Start utrka je u 11:00 i u 13:00 sati, a prijave će biti omogućene na dan utrke u vremenu od 8:00 do 10:00 sati.

Pozivamo građane Požege da u nedjelju dođu na Šicanu, u šumi potraže hlad i zaštitu od vrućine te usput uživaju u majstorijama brdskih biciklista. Staza je iznimno atraktivna, s puno skokova i zavoja, a u samo nekoliko koraka može se doći od jednog do potpuno drugog dijela staze. Posjet događaju je besplatan - kaže u svom pozivu predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina.