Utorak, 14 Rujan 2021 11:40

4. kolo 1. Županijske nogometne lige

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Prva dva susreta 4. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske odigrana su u subotu, Mladost (Pavlovci) i Dinamo (Rajsavac) ostavili  su bodove kod kuće. 

MLADOST – CROATIA (DO) 1:0

U utakmici bez puno prigoda Mladost je uspjela svladati momčad iz Donje Obriježi pogotkom Vedrana Zirduma u 10. minuti. Nakon toga se utakmica primirila, gosti su u drugom dijelu bili konkretniji te su pokušali izjednačiti, ali je Mladost uspjela sačuvati prednost i tri boda. Danas nas je dosta nedostajalo. Rano smo poveli i nakon toga utakmica se smirila i do pred kraj šansi nije ni bilo. Ipak gost je kako je utakmica odmicala sve više stiskao i na kraju imao i par dobrih prilika. Moji igrači su izdržali pritisak i velikom borbenošću sačuvali rezultat. Gostima želim više sreće u budućim utakmicama, a nama u teškom rasporedu pred nama oporavak i povratak nekog od igrača da dobijemo malo na širini. – izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

DINAMO – GRANIČAR 4:2

I u ovom susretu ispostavilo se da kao i u prijašnjim utakmicama Dinamo nikako ne paše Graničaru, a još pogotovo u Rajsavcu. Tako je bilo i danas jer Graničar odlazi kući praznih ruku. Bez obzira što su gosti do sada bili prva momčad na ljestvici domaćin se nije htio predati prije utakmice te su se grčevito borili kako bi izborili prve bodove i kako bi pokazali da im nije mjesto na posljednjoj poziciji na kojoj su bili do sada. Gosti su cijelu utakmicu imali terensku nadmoć i inicijativu, ali to nisu uspjeli iskoristiti. Po otvaranju susreta svi su mislili da će to biti jedna laka pobjeda za Zagrađane koji su već u četvrtoj minuti nakon smušenosti domaće obrane došli do vodstva preko Adama Srdarevića.

Nakon toga je domaćin uspio stvoriti dvije dobre šanse iz kontri, ali sijevalo je i pred njihovim golom gdje su gosti imali još par izglednih šansi, ali ih nisu uspjeli realizirati. U 25. minuti je najbolji igrač Dinama Ivan Triska iznudio, a zatim i mirno realizirao jedanaesterac te poravnao rezultat. Samo osam minuta nakon toga Triska pogađa i iz igre te odvodi svoju momčad s prednosti na odmor. U drugom dijelu gosti opet nastavljaju trkački harati terenom, ali domaćin se grčevito brani i sve čisti ispred svojih vrata, što prođe zadnju liniju odlični vratar domaćina Hrvoje Šarić pokupi. Gosti su ipak u 72. minuti uspjeli probiti čvrsti blok domaćina i nakon jednog ubačaja Jakov Šinko glavom spušta loptu na drugu stativu gdje se nalazi Adam Srdarević koji posprema istu u mrežu i poravnava rezultat.

Nakon toga ista stvar kao i cijelu utakmicu, gosti pokušavaju, domaćin se odlično brani, a onda u 80. minuti ide jedna duga lopta do Triske koji ulazi u kazneni prostor, a tamo ga potpuno nepotrebno i pomalo bizarno ruši gostujući branič, a sudac očigledno pokazuje drugi puta na bijelu točku. Triska je hladnokrvan i drugi puta s bijele točke. Do kraja su gosti pokušali doći do izjednačenja te su par puta dobro zaprijetili, ali onda opet preslika akcije od prije desetak minuta, duga lopta na Trisku, a on se odlično probija sam do gostujućeg vratara gdje ga i treći puta ruše u kaznenom prostoru. Sudcu ništa nije preostalo nego pokazati i treći puta na bijelu točku. Naravno to je za Ivana Trisku zicer koji ne promašuje te tako i treći puta vara Bošnjaka i donosi vrijedna tri boda svojoj momčadi.

- Upozoravali smo ekipu da svi igraju nogomet..pa tako i naš današnji protivnik Dinamo iz Rajsavca. Znali smo da će domaćin tražiti prve bodove i to se upravo i dogodilo. Očito nam je teško nositi se s prvim mjesto iako je tek početak prvenstva. Ovu utakmicu mi smo uknjižili s tri boda a da ona nije ni počela… Moramo se izdignuti iz ovoga i pravi dočekati Croatiu iz Mihaljevaca. Vjerujem u svoje igrače, domaćinu čestitam na pobjedi i želim sreću u slijedećim utakmicama. – izjavio je Darko Čengić, trener Graničara.

Nakon što su  Dinamo i Mladost upisali subotnje pobjede, u nedjelju je kompletirano četvrto kolo 1. ŽNL. Požeško – slavonske. Najveću senzaciju kola napravila je Sloga iz Trenkova koja je svoj prvi ovosezonski bod osvojila na gostovanju u Buku kod BSK-a.

BSK – SLOGA 0:0

Sloga je napravila najveću senzaciju ovog kola. Prvi ovosezonski bod osvojila je ni manje ni više nego u Buku. Čak su i gosti prije utakmice mislili da ovo kolo idu samo na izlet u Buk i da će svoje prve ovosezonske bodove čekati još tjedan dana, ali ipak su već danas lavovski izborili bod. Domaćin je naravno predvodio igru i imao terensku inicijativu, a gosti su se posvetili obrambenim zadaćama iz kojih su zaslužili čistu peticu.

Bučani su promašili puno izglednih šansi, ali su se gosti svim mogućim sredstvima i načinima uspjeli grčevito obraniti i izboriti zasluženi bod u Buku. Bilo ih je 12 u zapisniku, ali su pokazali kako je sa željom, voljom i zalaganjem u nogometu sve moguće.

- Dobro je bilo, odlično je bilo, super je bilo! Čestitke mojim dečkima na današnjoj borbi prije svega. To nam se vratilo s ovim bodom na koji nismo računali jer smo došli na izlet i piknik. Jedva se eto skupilo nas 12. Đurinih 12, ne Oceanovih. Radovi na našim svlačionicama su kasnili, trebali su završit još 01. 08, a tek smo ovog tjedna dobili igralište na ponovno korištenje. Tako da za nas ova sezona počinje u iduću subotu kada u derbiju začelja u naš Park stižu Sulkovci. Moramo tu uzet 3 boda i onda ovaj Bučki bod još više dobiva na značenju. Moram pohvalit i mladog suca Dinu Bognara za odlično suđenje. Ovo je fantazija, svemirski brod, u odnosu na prošlu subotu i ono što smo doživjeli i morali istrpjeti protiv Croatie Donja Obrijež. Bučanima hvala na gostoprimstvu i sretno dalje. Uvijek se dobro osjećam na legendarnoj Hrvatskinji, igrao sam, veznog 93 minute, nisam zabio, nisam asistirao ali, sam se dobro kretao u ganc novim Copa mondial – made in Germany koje sam dobio sad u četvrtak. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

- Cijeli tjedan utakmica nam nije bila u prvom planu, a kad tako uđeš u utakmicu ne možeš puno napraviti, imali smo par šansi koje nismo iskoristili a trebali smo i to bi odvelo utakmicu u drugom smjeru, jednostavno manjak treninga dovodi do toga da ti ništa ne ide za nogom, protivnik se nikad ne smije podcijeniti, čestitam ekipi Trenkova na zalaganju i htjenju taj bod su htjeli više nego mi pobjedu i to ih je dovelo do cilja. Suđenje odlično Nogomet nogometašima – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

SULKOVCI – KUZMICA 1:4

Sulkovci su i nakon četvrtog kola ostali prikovani za dno tablice te su sada jedina momčad koja nije uspjela osvojiti niti jedan bod. Ipak je ekipa Kuzmice bila prevelik zalogaj da traže prve bodove protiv njih. 34. minute je trebalo gostima da dođu do vodstva, Matej Grbeš je pogodio za vodstvo, a Andrej Samarđić je podebljao do odmora. Sve do 87. minute mreže su mirovale, a onda je Marko Hruškar uspio smanjiti, ali u nadoknadi Nikola Bulaja s dva brza pogotka rješava pitanje pobjednika.

SLAVEN – OMLADINAC 2:0

Nakon dva uzastopna poraza Slaven se opet vratio na pobjedničke staze. U Pleternici su dočekali Omladinac iz Čaglina te su ih svladali na krilima Marka Aračića koji im je s dva pogotka donio vrijedna i važna tri boda. Odmah na otvaranju susreta krenulo je odlično za Gračane koji već nakon 5 minuta igre dolaze do vodstva. Na asistenciju Roberta Novića, Aračić se odlično iskrao protivničkim braničima te je izašao sam pred vratara, a potom mirno i hladnokrvno realizira za vodstvo Slavena. Nakon toga Slaven je imao par vrlo izglednih šansi za postići još koji pogodak, ali nisu bili dovoljno dobri u realizaciji. S druge strane gosti preko dugih lopti pokušavaju zaprijetiti domaćem vrataru, uspjeli su stvoriti dvije izgledne šanse koje je odlično obranio Gazilj. Na odmor se odlazi s minimalnom prednosti domaćina. Marko Aračić nakon pet minuta nastavka postiže svoj drugi pogodak i postavlja konačan rezultat. Nakon toga se utakmica smirila, imali je domaćin još pokoju priliku za postići pogodak, ali se rezultat nije mijenjao pa je Slaven odnio sva tri boda putem Gradca.

- Bez obzira na brojne izostanke danas smo odigrali dobru utakmicu i zasluženo osvojili važna tri boda. Naša pobjeda je mogla biti i uvjerljivija po prikazanome na terenu, ali i ovako smo prezadovoljni bodovima koji donose mir u našu ekipu. Čestitke mojim igračima, a Čaglinu hvala na korektnoj utakmici. – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

KAPTOL – DOBROVAC 4:1

Kaptol je na svom terenu lako svladao goste iz Doborovca. Domaćin je već u prvom dijelu riješio pitanje pobjednika, Marko Ćosić pogodio je za vodstvo u osmoj minuti, Valentin Pranjić u 15. minuti udvostručuje, a u 22. Matej Romštein s bijele točke utrostručuje prednost. Željko Popović je uspio smanjiti u 61. minuti iz jedanaesterca, ali do kraja gosti nisu uspjeli baš puno napraviti kako bi se vratili u igru. U 90. minuti Valentin Pranjić postiže svoj drugi pogodak na utakmici i donosi svojoj momčadi zaslužena tri boda.

CROATIA – GRAŠEVINA 1:0

Borbena utakmica odigrala se u Mihaljevcima gdje je gostovala Graševina iz Vetova. Bilo je tu prigoda s obje strane, ali na kraju domaćin dolazi do minimalne pobjede. Lovro Zeljko već drugo kolo za redom donosi Croatiji bodove.

- Čestitam domaćinu na pobjedi, teška utakmica mogla je otići i na jednu I na drugu stranu, ali eto sreća se odlučila pomaziti domaćina. Nama sljedeće dvije utakmice su domaćinske pa iako će biti teško trebamo skupiti glave i noge i izvući što više bodova. – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

U 5. kolu opet će se dvije utakmice odigrati u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotu, 18. rujna s početkom u 16,15 sastaju se Sloga - Sulkovci, a od 18,15 sati Kuzmica - Slaven. U nedjelju, 19. rujna u 16,15 sati igrat će Graševina - Mladost, Graničar - Croatia (M), Dobrovac - Dinamo, Omladinac - Kaptol i Croatia (DO) - BSK Buk.

znl 4 kolo

Izvor: Sportalo.hr