Utorak, 14 Rujan 2021 11:31

Odigrano četvrto kolo Međužupanjiske nogometne lige Slavonski Brod – Požega

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu je odigrano prvih pet susreta četvrtog kola Međužupanjiske nogometne lige Slavonski Brod – Požega nakon kojih su Hajduk, Požega, Svačić i Slavonac upisali pobjede, a Papuk i Lipik su podijelili bodove.

BUDAINKA – SVAČIĆ 0:4

Kao što smo i prognozirali Budainka ni u ovom kolu nije uspjela do prvih bodova te je i dalje na bodovnoj nuli. Ipak je prevelik zadatak za njih bila rastrčana ekipa Svačića koja je došla mirno do sva tri boda. Momčad iz Starog Slatinika je jednostavno danas bila bolja i konkretnija u svim segmentima igre. Već na odmoru su imali velikih 0:3.

Stjepan Stubičan doveo ih je u prednost već u 12. minuti, Krešimir Vrljić je povisio prednost u 22. minuti, a Domagoj Ivanagić je s bijele točke povisio na velikih 0:3 prije odmora. Zadnjih desetak minuta Krešimir Vrljić je postigao svoj drugi pogodak na utakmici i postavio konačan rezultat.

- Gost danas na Budainci superioran u svim segmentima igre zasluženo pobijedio mogao je i rezultat biti viši za goste. Mi se okrećemo drugom dijelu prvenstva nešto lakšim protivnicima. čestitam Svačiću na zasluženoj pobjedi i sretno dalje. – izjavio je Anto Dujak, trener Budainke.

- Fer i korektna utakmica dva neravnopravna protivnika, domaćinu sretno dalje, a mi se okrećemo nedjeljnom derbiju sa Pakracom! Suđenje odlično. – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

HAJDUK – ZADRUGAR 2:0

U Pakracu je odigrana prava otvorena, muška utakmica nakon koje je domaćin ostavio sva tri boda kod kuće. Matija Benković doveo je svoju momčad u prednost na samom otvaranju susreta, nakon toga vodila se bitka na sredini terena sve do 32. minute kada je Stjepan Petrović povisio prednost s bijele točke. S tom prednosti otišlo se na odmor. Nastavak utakmice donosi pregršt izglednih situacija za obje ekipe, ali rezultat se do kraja nije mijenjao pa je domaćin ostavio sva tri boda kod kuće.

- U svakom slučaju zaslužena naša pobjeda, gdje smo bili apsolutni bolji cijelu utakmicu, imali više izglednijih prilika, te je pobjeda trebala biti i izraženija. Čestitam mojim igračima na dobro odrađenoj utakmici. – izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.

- Ušli smo u utakmicu jako loše. Iz naše greške dobili gol već u 4. minuti. Imali dvije mrtve šanse kod 0-1. nismo zabili. Zaslužena pobjeda domaćina i moram napomenuti dobro suđenje. – izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.

POŽEGA – SIKIREVCI 1:0

Na Rekreaciji je odigrana borbena i dinamična utakmica u kojoj je domaćin vodio igru i imao terensku inicijativu kroz cijeli susret. Bilo je tu prilika s obje strane, ali domaćin je ipak bio bolja momčad na terenu koja je imala puno izglednijih šansi za postići pogodak. Na kraju su u 92. minuti preko Krunoslava Kahaneka uspjeli doći do pogotka i do zaslužene pobjede.

- Odlična utakmica. Danas smo imali igru, imali smo puno šansi, pogodili dvije prečke, njihov golman skinuo još dvije, tri odlične naše prilike, ali dečki su se borili i na kraju nam se vratilo kada je Kahanek zabio u 92 minuti. Čestitam protivniku na fer igri, sudcima na korektnom suđenju, a mojim dečkima kapa do poda na igri i zalaganju. – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

PAPUK – LIPIK 1925 2:2

Vrlo zanimljiva utakmica odigrala se u večernjem terminu u Velikoj. Bila je to prava prvenstvena utakmica u kojoj su obje momčadi igrale fenomenalan nogomet pa je neriješen rezultat možda i najpošteniji ishod. Od početka je počelo vatreno, nakon jedne greške gostujuće obrane najbolje se snalazi Lukas Begić i dovodi domaćina u prednost na samom otvaranju susreta. Nakon toga igra se rasplamsala uz pokoju priliku sa svake strane, ali domaćin se dobro držao.

U 28. minuti nova nevolja za goste koji ostaju s igračem manje, naime Marino Jedvaj je skupio dva žuta kartona te je morao na ranije tuširanje, ali to nije obeshrabrilo goste koji u 34. minuti dolaze do poravnanja iz jedanaesterca, pogodio je njihov ponajbolji pojedinac Ivan Kaurin.

Domaćin u drugo poluvrijeme ulazi hrabrije i bolje te vrlo brzo dolaze do ponovnog vodstva, još jednom je pogodio Lukas Begić koji je danas bio najraspoloženiji u redovima Papuka. U 77. minuti Marko Crnojević je ipak uspio izjednačiti i donijeti težak bod svojoj momčadi.

- Čestitke Lipiku i mojim dečkima na odličnom nogometu. Bili smo blizu tri boda. Lipik je odlična ekipa, imali smo tri, četiri stopostotne šanse, ali vratar Lipika nije za ovaj rang. Dečko je za nešto više. Fer i korektno suđenje. idemo dalje radit imamo jako težak raspored prvih šest kola, ali se napredujemo. Moji dečki daju sto posto i to me veseli. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

SLAVONAC – SLOBODNICA 5:0

Slavonac je s petardom ispratio Slobodnicu iz Nove Kapele. Domaćin je kontrolirao cijelu utakmicu i imao posjed lopte te je bio konkretniji što govori i konačan rezultat. Josip Gospočić predvodio je svoju momčad s tri postignuta pogotka, a još dva je dodao Nemanja Prodanović za rutinsku pobjedu svoje momčadi.

- Ovo što smo mi danas prezentirali se zove rekreacija, ali plaćena rekreacija. Čast rijetkim pojedincima koji su probali nešto nadam se da će se oni prepoznati. Sve u svemu bez trke i muda nema ni bodova. Domaćinu se zahvaljujem na fer i korektnoj igri. – izjavio je Darko Vrljić, trener Slobodnice.

U nedjelju su odigrana i posljednja dva susreta četvrtog kola MŽNL. Brod – Požega u kojima su Tomislav i Mladost upisali pobjede protiv Dinama odnosno Jakšića.

DINAMO – TOMISLAV 0:5

Tomislav je danas došao do lake pobjede i bodova na Rekreaciji protiv Dinama. Od početka susreta su bili bolja, borbenija i rastrčanija ekipa što pokazuje i konačan rezultat, dok je Dinamo odigrao jednu uspavanu i mlaku utakmicu. Ivan Tunuković pogodio je dva puta mrežu Dinama, a po jednom su pogađali Igor Bešlić, Stjepan Tolić i Ivan Šulter.

- Čestitam gostima na pobjedi do koje su došli zasluženo uz našu veliku pomoć jer smo odigrali jako loše, bezvoljno, mlako, sporo i bez ikakve ideje prema naprijed, a u fazi obrane ostavili gostima previše prostora da nas kazne. Moramo učiti iz svojih grešaka i pokušati u sljedećim utakmicama biti bolji. – rekao je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

- Rezultat sve govori. Napokon realizacija koja je do sada nedostajala .Okrećemo se novoj utakmici i nastavku prvenstva. Čestitke svima na korektnoj utakmici. – izjavio je Zoran Galetić, trener Tomislava.

MLADOST – JAKŠIĆ 4:1

Mladost je u Sibinju nadigrala Jakšić te ih je uvjerljivo svladala. Odlično je krenulo za goste koji su došli u vodstvo preko Marka Grbeša već u osmoj minuti, ali nakon pola sata igre domaćin se budi i preokreće rezultat u svoju korist, a uz to promašuju i jedanaesterac.

U drugom dijelu domaćin je samo dovršio posao i ostavio zaslužena tri boda kod kuće. Dalibor Jukić postigao je dva pogotka, a po jedan su dodali Krunoslav Ivanković i Josip Mijić.

- Loše smo otvorili utakmicu i primili smo gol u samom početku ali smo se brzo vratili i postigli dva gola i uspjeli smo promašiti i kazneni udarac za 3:1 u prvom poluvremenu ..u drugim poluvremenu smo postigli još 2 gola ali smo opet promašili veliki broj prilika i pobjeda je trebala bit izraženija i većom razlikom ..za nas jako bitna pobjeda nakon niza loših rezultata. Čestitke svojim igračima na pobjedi a gostima na fer i korektnoj igri. -izjavio je Irfan Islami, trener Mladosti.

U 5. kolu dvije utakmice odigrat će se u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotu, 18. rujna s početkom u 16,15 sati sastaju se Lipik 1925 - Požega i Jakšić - Budanika Kolonija. U nedjelju, 19. rujna u 16,15 sati igrat će Slobodnica - Dinamo, Sikirevci - Slavonac, Zadrugar - Papuk, Svačić - Hajduk i Tomislav - Mladost.

mznl 4 kolo

Izvor: Sportalo.hr