Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 08:38

Krešimir Valentić osvojio broncu a svi trkači AK Požega s odličnim plasmanom

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

NAKON PAUZE ZBOG KORONE PRVI JE IŠAO TRAIL GARČIN  -

GARČIN / DILJ GORA - Nakon cijelog ovog cirkusa što nam je napravila korona i pauze zbog epidemije, konačno su i trkači dočekali da se sve smiri i da krenu sa utrkama. Prva na redu, bila je utka Trail u Garčinu. Nova utrka u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator koja je vodila prekrasnim stazama Dilja. I među 201 finišerom u tri kategorije Atletski klub Požega ostvario je fantastične rezultate. Svi  trkači - natjecatelji završili su među 20 najboljih.

IMG 20200607 092417 - Stazu dužine 20 km Krešimir Valentić je "preletio", osvojio treće mjesto i popeo se na pobjedničko postolje. Valentić je od početka držao visoki tempo trčanja i cijelo vrijeme bio među tri vodeća te mu je drugo mjesto pobjeglo za jednu sekundu. Na istoj stazi imali smo još dva predstavnika Ivana Vitenberga i Manuela Čarđića. Vitenberg je također odradio odličnu utrku i po teškom i sparnom vremenu zauzeo četvrto mjesto i našem klubu donio još jedan vrhunski rezultat. Čarđić je kroz cilj prošao kao 15., ostvarivši solidan rezultat zadržao se u sredini poretka.

Na stazi od 10 km nastupili su Aleksandar Buranji i Dinko Zima te su i oni uhvatili dobre plasmane. Zima je zauzeo 9. mjesto što je veliki rezultat jer je još u procesu oporavka od prometne nezgode. Buranji se nakon rođenja djeteta velikim koracima vraća u trkačku formu što je i danas potvrdio na stazi gdje je uz dobar tempo trčanja osvojio 19. mjesto - ističe Manuel Čarđić, koji dodaje da je i ova utrka potvrda da su dobro radili i trenirali sve ovo vrijeme dok je korona blokirala izlazak na treninge i stazu i dokazali smo da smo jači od nje. Čestitke svima i veselimo se novim utrkama!