Utorak, 27 Prosinac 2016 13:03

Grad Požega dodijelio ukupno 36 stipendija

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POTPISANI NOVI UGOVORI O STIPENDIJAMA ZA 18 STUDENATA I 4 UČENIKA IZ GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Grad Požega za namjenu stipendiranja učenika i studenata u proračunu je planirao 300 tisuća kuna, a ukupno je dodijelio 5 učeničkih i 31 studentsku stipendiju. Novi stipendisti, 18 studenata i 4 učenika upravo su potpisali ugovor o stipendiranju s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem. Učeničke stipendije iznose 400 kuna mjesečno, a studentske 850 kuna mjesečno.

- Ponosan sam na to što imamo mlade i uspješne ljude u našem gradu koji studiraju razne fakultetu, sa dosta respektabilnim rezultatima i ocjenama. Nadam se da će ova stipendija biti dodatni poticaj vama, ali i drugim mladim ljudima koji se odluče na studiranje. Želim da se na kraju svi vratite u Požegu i da znanja koja ste stekli za vrijeme studija koristite ovdje. naša obveza je da pokušamo stvoriti što bolje uvjete da se mladi ljudi vrate u naš grad – istakao je gradonačelnik Neferović prilikom potpisa ugovora s novim stipendistima.

Nove stipendiste pozdravio je i savjetnik gradonačelnika prof. dr. sc. Borislav Miličević, koji je svoje kolege pozdravio i kao sveučilišni profesor Sveučilišta u Osijeku. – Svojim do sada poštenim radom stekli ste pravo da dobijete stipendiju, koja će vam sigurno pomoći da ostvarite svoje akademske ciljeve. Nakon obrazovanja vratite se u svoj grad a svojim novostečenim znanjem pridonijeti ćete novom razvoju i budućnosti svoga kraja.

Ugovore su potpisali učenici: Lara Englman, Gimnazija, Lea Šulc, Katolička gimnazija, Valentina Rožić, Gimnazija, Marta Turina, Poljoprivredno-prehrambena škola, te studenti: Romario Vijačkić, strojarstvo, Matej Malčić, matematika i informatika, Ana Tomašević, tekstilni i modni dizajn, Valentina Ergović, logopedija, Dino Aleksić, strojarstvo, Danijel Kukić, elektrotehnika, Marin Maričević, fizika, Valentina Šutalo, fitomedicina, Maja Franić, engleski i književnost, Maja Begović, laboratorijska dijagnostika, Matej Perak, elektrotehnika, Marija Ivanović, psihologija, Anamarija Sigurnjak, marketing, Ivana Pavelić, pravo, Marko Tanjić, elektrotehnika, Klara Jakobović, povijest i komunikologija, Renato Nović, povijest, i Dijana Pavliček, pedagogija.

Tekst/foto: Vladimir Protić