Subota, 24 Prosinac 2016 10:20

Prigodnim darovima i novčanim iznosom uljepšati božićne blagdane

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UMJESTO DOMJENKA ŽUPAN DARIVAO SOCIJALNO UGROŽENE OBITELJI -

POŽEGA - Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ove godine je odlučio umjesto božićnog domjenka darivati socijalno ugrožene obitelji s područja županije kako bi im bar malo uljepšao božićne blagdane. 

U društvu gradonačelnika i načelnika župan Tomašević obišao je obitelji iz Milanluga, Sesveta, Hrnjevca, Golog Brda, Drage, Drškovaca i Skenderovaca.

Šesteročlana obitelj Stjepana Stjepanovića živi u trošnoj kućici u Milanlugu. Četvero školaraca uči u jednoj prostoriji i bez obzira na uvjete, jako su dobri učenici. Obitelj Bralić iz Sesveta živi bez primanja i u teškoj su situaciji. Nakon Milanluga i Sesveta, župan se uputio u Hrnjevac gdje je darivao obitelj Čatak sa jedanaestero malodobne djece. U Golom Brdu darivao je obitelj Ištvanić. Majka i otac obitelji su gluhonijemi i nezaposleni, ali unatoč tome djeca u školi postižu izvrsne rezultate, a upravo njihov sin Nikola dobitnik je nagrade Općine Kaptol za postignute rezultate u školi.

Nakon Golog Brda župan je darivao deseteročlanu obitelj Kajan iz Drage, obitelj Jurković iz Drškovaca i sedmeročlanu obitelj Hlebec iz Skenderovaca. Uz to što su i majka i otac nezaposleni obitelj je stradala i u olujnom nevremenu ove godine kada im je pijavica odnijela krov s kuće. U Šeovici kod Lipika župan Tomašević u pratnji gradonačelnika Vinka Kasane posjetio je obitelj Imširović te ih tom prigodom darivao. Majka Vesna teško je bolesna i često je na liječenju u Zagrebu pa se otac brine o dvoje malodobne djece. Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević župana je dočekala u Pakracu kod šesteročlane obitelji Tolić gdje majka Marijana nezaposlena brine o četvero malodobne djece od kojih su troje školarci.

Sve obitelji župan Tomašević je darivao prigodnim darovima i novčanim iznosom od tisuću kuna. 

Odobreno 68 tisuća kuna pomoći potrebitima
Povjerenstvo za dodjelu jednokratnih pomoći socijalno ugroženim osobama Požeško-slavonske županije održalo je svoju drugu sjednicu. Članovi Povjerenstva i predsjednik Miroslav Crnjac odobrili su ukupno 161 zamolbu, od čega su 86 zamolbi hrvatskih branitelja. Ukupan odobreni iznos za zamolbe je 68 tisuća kuna.

Tekst/foto: Požeško-slavonska županija