Breadcrumbs

Utorak, 19 Lipanj 2012 14:18

Svečani postroj pripadnika na trgu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

20. OBLJETNICA OSNIVANJA HVIDRA-e ŽUPANIJE  -

tekst_4POŽEGA – U organizaciji ZU Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata županije obilježena je 20. Obljetnica osnivanja Udruge HVIDRA na području Požeško-slavonske županije. Na trgu 123. brigade podno spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položile delegacije HVIDRA-e županije, HVIDRA Splitsko-dalmatinske i Virovitičko-podravske županije, delegacija grada Požege predvođena gradonačelnikom Zdravkom Ronkom, delegacija županije predvođena zamjenicima župana Željkom Jakopovićem i Ferdinandom Trohom, delegacija udruga branitelja, delegacije vojske, policije, državne uprave, a vojni kapelan Željko Volarić vodio je molitvu.

tekst_2Nakon polaganja vijenaca uslijedila je promocija knjige „Zločin za koji još nitko nije odgovarao“, autora Miroslava Gazde, koja je održana u požeškoj Gradskoj vijećnici. Autor je u knjizi opisao događanja koja su se dešavala u drugoj polovini 1991. godine, i stradanja Hrvata od Humljana, do Četekovaca i Voćina, te ih dokumentirao činjenicama, dokumentima i fotografijama. Tada je stradalo 120 žitelja i uništeno ili oštećeno 500 kuća i gospodarskih objekata a da rat još nije ni počeo. Osim autora o knjizi su govorili Stjepan Gojmerac, ratni zapovjednik Policijske postaje u Slatini, predrag Filić, načelnik općine Voćin i Nenad Križić predsjednik HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije.

tekst_1Gradonačelnik Požege Zdravko Ronko kao kum zastave predao je zastavu HVIDRA-e Mariu Novoselcu, predsjedniku ZU HVIDRA županije, nakon svečane posvete.

Na Trgu sv. Trojstva slijedio je svečani postroj uz Gradsku glazbu Trenkovi panduri, postroj MUP-a sa stjegonošom, postroj Hrvatske vojske sa stjegonošom, postroj Hrvatskog časnika sa stjegonošom, postroj Udruge veterana sa stjegonošom, postroj HVIDRA Splitsko-dalmatinske županije sa stjegonošom, postroj HVIDRA Virovitičko-podravske županije sa stjegonošom, postroj HVIDRA Požega sa stjegonošom, postroj HVIDRA Pakrac sa stjegonošom, postroj HVIDRA Lipik sa stjegonošom.

tekstSvečani postroj pozdravio je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko zahvalivši se članovima za sve što su učinili za Hrvatsku i Ivan Vukić, potpredsjednik HVIDRA-e RH i Mario Novoselac, županijski predsjednik HVIDRa-e. Uslijedilo je dodjeljivanje zahvalnica i priznanja u Restoranu Krčme Gavran, te kumstvo zastave od strane Joze Gavrana.