Breadcrumbs

Utorak, 19 Lipanj 2012 14:15

Ravnatelj bolnice podnio ostavku

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAKON ZAHTJEVA ZA RAZRJEŠENJEM OD MINISTARSTVA ZDRAVLJA  -

PAKRAC - Ravnatelj Opće županijske bolnice Pakrac dr. Ivan Marijanović podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost koju je Upravno vijeće prihvatilo. Za vršitelja dužnosti ravnatelja odmah je izabran dr. Nenad Peić, dosadašnji zamjenik ravnatelja.

BOLNICA_PAKRAC_MARIJANOVICUpravno vijeće bolnice sastalo se prošlog tjedna kako bi razmotrilo službeni nalog za pokretanje postupka razrješenja ravnatelja nedavno pristigao iz Ministarstva zdravlja no, dr. Marijanović je raspravu preduhitrio svojom ostavkom. - Ne želim dovoditi u opasnost bolnicu koju smo zajedno podigli iz pepela, ne želim ni neprilike radnicima, bolesnicima, gradovima Pakracu i Lipiku kao i bolesnicima iz susjednih gradova koji se ovdje liječe – kazao je dr. Marijanović. Nalog za razrješenje iz Ministarstva zdravlja pristigao je u Pakrac nakon nekoliko provedenih nadzora u bolnici ali je bivši ravnatelj mišljenja kako se sve temelji na planiranim, konstruiranim razlozima i politikanstvu. - Primjedbe i nalazi raznih nadzora formalno pravne su naravi i slobodnog tumačenja propisa bez uvažavanja drugačijeg mišljenja. Biti tri godine zaredom ustanova koja ima višak prihoda nad rashodom oko 5 milijuna kuna i koja kroz cijelo vrijeme izvršava sve ugovorene obveze prema HZZO-u je jedinstven slučaj u 23 županijske bolnice u Hrvatskoj – dodao je dr. Ivan Marijanović. On također ističe kako Ministarstvo ne želi odobriti gotove i ranije dogovorene projekte i ranije odobrenu opremu za bolnicu. Sadašnji čelni ljudi u Ministarstvu, kaže dr. Marijanović, ne žele suradnju što dokazuje podatak da u pet proteklih mjeseci nije uspio s njima uspostaviti ni telefonski kontakt.

Predsjednik Upravnog vijeća pakračke bolnice Krunoslav Kelemen je najavio kako će se natječaj za ravnatelja bolnice raspisati što prije kako bi se ravnatelj bolnice izabrao prije godišnjih odmora.    (vm)