Srijeda, 16 Studeni 2016 10:07

„Zelena i zlatna, županija zadovoljnih ljudi“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZRADA ŽUPANIJSKE RAZVOJNE STRATEGIJE PRIVEDENA KRAJU -

POŽEGA - U Županijskoj vijećnici u Požegi održana je 2. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije kojega čine predstavnici svih sektora gospodarskog i društvenog života županije na kojoj je predstavljena Treća faza Županijske razvojne strategije za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Definirana vizija Županijske razvojne strategije glasi:"Požeško-slavonska županija; zelena i zlatna, županija zadovoljnih ljudi".

Raspravljeni su i usvojeni vizija, ciljevi, prioriteti i mjere te odabrani strateški projekti. Među njima su turistički sadržaji poput Odmarališta Zvečevo, Terme Lipik te „Svijet graševine“ – destinacija vinskog turizma. Od infrastrukturnih projekata ističe se 214 milijuna kuna vrijedna brza cesta Požega – Autoput A3 na izlaz Godinjak, dok su projekti aglomeracija na području cijele županije te sustav navodnjavanja i akumulacije Kamenska i Šumetlica teški ukupno sto milijuna eura.

Sjednici je nazočio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a prihvaćeni nacrt strategije će se uputiti u javnu raspravu, nakon čega će se u strategiju uvrstiti i različite izmjene i dopune te konačno usvojiti na nekoj od predstojećih sjednica Skupštine Požeško-slavonske županije.

Javna rasprava biti će otvorena za širu javnost putem mrežnih stranica Razvojne agencije Panore i Požeško-slavonske županije od 17. studenog do 30. studenog 2016. godine.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska